Perzik taart
2005-10-19- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- - Perzik taart
- Bladerdeeg
- 1 glas crème patissier (banketbakkersroom)
- 2 el boter
- 3 perzik
- abrikozen jam
Ingrediënten crème patissier (banketbakkersroom):
Voor 500 gr:
- 550 ml melk
- 30 gr maizena
- 6 eierdooiers
- 10 gr bloem
- 1 vanillestokje
- 125 gr suiker
- 15 gr boter
Werkwijze
Stap1
Bereiding Crème patissier
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en romig zijn. Zeef de maizena en de bloem erboven en meng goed. Doe de melk, de rest van de suiker en het vanillestokje in een pan.
Breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eierdooiermengsel. Giet de massa in een schone steelpan en breng al roeend aan de kook.
Het geheel zal in het begin nog een beetje klonterig zijn, maar glad worden terwijl u roert. Laat 2 min. koken, roer er d boter door en laat afkoelen.
Doe de crème in een schone kom. Dek af met plasticfolie zodat er geen vel wordt gevormd.
Maximaal 2 dagen in de koelkast te bewaren.
Zie de foto's:
Snij de kanten van het deeg zoals in de afbeelding
Beboteren:
Plak de randen zoals in de afbeelding
Prik gaatjes in het deeg met een vork
Crème patissier (banketbakkersroom) over het deeg verdelen
Plaats gesneden abrikozen naast elkaar. Daarna in de oven doen
Gelijk nadat je het uit de oven hebt gehaald, Afsmeren met abrikozen jam
Eindresultaat
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
8 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ceuta aan 19-10-2005
ziet er heelijk uit
Geplaatst door ellouisa aan 19-10-2005
deze lijkt me heerlijk
Geplaatst door oortje31 aan 19-10-2005
zit er weer erg lekker uit, maar wat is
creme patiserie en waar koop je dat ?
Geplaatst door chefkokkin aan 19-10-2005
ik vraag me af waar je deze bladerdeeg kunt kopen?
Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005
he oortje creme pateserie is gewoon blaqderdeeg. Hier in n hebben we kleine vierkantjes (en dunner) in Belgie hebebn ze grotere en iets dikker
Geplaatst door jolinde aan 20-10-2005
creme patiserie = banketbakkersroom
als ik me niet vergis , of pudding
Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005
oh ja sorry, j ehebtgelijk
Geplaatst door oemnizar aan 20-10-2005
dank je wel jolinde, inderdaad creme patiserie is banketbakkersroom.
Groetjes
Geplaatst door nadina23 aan 26-09-2008
hoi mensen
ik zie de foto afbeelding niet
hoe komt dat ? help
Geplaatst door wafae_gril aan 14-10-2008
ik zie het ook niet ik kan je helaas niet helpen
Geplaatst door Ahlam aan 19-10-2008
hoe maak je creme patisserie klaar, ik heb een pak uit marokko gehaald maar weet niet hoe ik het moet maken.
Geplaatst door esmoe aan 24-10-2008
ik zie ook geen fotos jmmr…
ja ik wil ook weten hoe je creme patisseië maakt.
Geplaatst door mrs. Elmadak aan 06-11-2008
ik zie zowel de foto’s als het recept niet…..
Geplaatst door sadiye aan 06-11-2008
ik kan helemaal niks zien ook geen fotos :S
Geplaatst door wafae_gril aan 02-09-2009
ja ik ook
Geplaatst door sadiye aan 02-09-2009
oemnizar komt de fotos nog van deze recept ik kijk elke x op die der is
Geplaatst door troep aan 18-09-2009
ik zie geen foto!!!!!!!!!!!!!!!! wat moet ik doen
Geplaatst door liefje99 aan 14-06-2010
ik kan de foto ook niet zien!
Geplaatst door saartje2009 aan 08-07-2010
hoi mensen
ik zie de foto afbeelding niet
hoe komt dat ? hik zie geen foto!!!!!!!!!!!!!!!! wat moet ik doen
liefje99
help ik zie ook geen fotos jmmr…