Koude Marokkaanse wortelsalade

2005-10-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 700 gr bospeentjes
    - 1 sjalot
    - halve bos koriander
    - halve bos bladpeterselie
    - sap van 1 citroen
    - 3 eetlepels azijn
    - flinke scheut olijfolie
    - 1 theelepel komijn
    - peper en zout

Werkwijze

Stap1

Maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje zout gaar. Giet ze af en spoel ze met koud water en laat ze door en door koud worden in een bad met ijswaer.

Snij de worteltjes in piepkleine plakjes en meng met de fijngehakte kruiden, citroensap, azijn, gesnipperde sjalotje, olie, komijn, peper en zout.

Tenminste een uur laten rusten in de koelkast!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.