Mloeie – melwi

2005-10-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 kg meel 
    - 1/2 kilo fijn griesmeel (smied)
    - 1 theelepel gist
    - zout
    - 1 ei
    - bona

Werkwijze

Stap1

Dit alles bij elkaar mengen behalve bona met lauwe water en dan bolletjes van maken en even laten rusten.

Dan een klein beetje uit rollen, goed met boter besmeren en door midden vouwen en dan weer met boter besmeren en dan weer door midden vouwen. Dus dan krijg je een lange rechte hoek die maak je nog langer door uit te rollen en dan weer besmeren met boter en op rollen en dan en dan laten rusten tot je met alle bolletjes klaar bent en dan uit rollen en bakken.


Hoop dat jullie het begrijpen is moeilijk om uit te leggen.

 

Bij Riannah's Recepten kan je zien hoe zij ze rolt zo rol ik ze ook.


Groetjes kookgek

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 21
Beoordeel dit recept

21 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (20)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    ik heb afgeloopen zaterdag mloei met alleen smid als inhoud dus geen meel.
    is dat bij deze ook?

    want die met alleen smid was super lekker!!! (heel zacht)

  2. Geplaatst door ellouisa aan 18-10-2005

    Deze zien er heerlijk uit meid! Kom maar op met het recept!

  3. Geplaatst door kookgek aan 18-10-2005

    nee is een kilo meel en halfe kilo smid ik ga zo het recept plaatsen maar dan moet je wel beloven dat jij ook die van jou erop zet.
    groetjes kookgek

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    ja, is goed, ik heb die met alleen smid niet zelf gemaakt, maar ik wws bij mijn schoonzus en zij maakte het met alleen smid was echt superlekker, zo gauw als ik het maak zal ik ook het recept opzetten!

  5. Geplaatst door fati aan 18-10-2005

    ik wil die recept beste zusters,want ik wil die vandaag maken,salaamoe3laykoem

  6. Geplaatst door soulfa aan 19-10-2005

    kom op met het recept.

  7. Geplaatst door dikratoen aan 19-10-2005

    Mloeie is toch gewoon l’msemmen (in het berbers)alleen in ronde vorm?, of is het net anders..

  8. Geplaatst door fati aan 19-10-2005

    ik wil die recept,

  9. Geplaatst door zahra_i aan 27-10-2005

    he dame ik weet niet hoe ik moet komen bij Riannah’s Recepten om te kunnen kijken hoe ik het moet maken kan je me daar meer info over geven shoekran

  10. Geplaatst door ummadam aan 27-10-2005

    ja dat wilde ik ook weten…….jazak allah khair bij voorbaat 🙂

  11. Geplaatst door kookgek aan 27-10-2005

    ze staan op marokko.nl bij cusine

  12. Geplaatst door kookgek aan 27-10-2005

  13. Geplaatst door kookgek aan 27-10-2005

    dus niet weet niet hoe ik dat moet doen

  14. Geplaatst door asi aan 04-04-2006

    Salam kookgek
    het ziet er heerlijk uit!Ik wil het ook heel graag maken, maar ik snap niet hoe je het moet vouwen?

  15. Geplaatst door gelderse aan 27-09-2006

    Ik heb ze net gemaakt en lekker gevuld met gahakt. Ben benieuwd hoe ze smaken.

  16. Geplaatst door saidael aan 03-01-2007

    ik vind niet hoe ik ze moet rollen waar moet ik precies kijken

  17. Geplaatst door umm_dounia aan 01-06-2008

    ik wil het ook heel graag maken, maar ik weet het niet hoe je moet vouwen

  18. Geplaatst door haarlemrif aan 15-11-2008

    ik wil vidioe filmpjes van deze recepte zien

  19. Geplaatst door sadiye aan 15-11-2008

    haarlemrif dat kan denk ik niet

  20. Geplaatst door hayati aan 03-09-2009

    de laatste bericht was nov 2008,waar is iedereen toch.wel een gave site,erg leerzaam n mhmmmmmmmmmmmmm lekkerrr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.