Appelgebakjes

2005-10-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 pak roombalderdeeg
    - 300 gram amandelspijs (pakje van baukje)
    - 250 ml Crème fraîche
    - 6 eetlepels suiker
    - 5 eetlepels kaneel
    - 5 eetlepels water
    - een paar zoete appels

Werkwijze

Stap1

Balderdeeg laten ontooien en door de helft snijden. De helften klein beetje groter maken door er overheen te gaanmet een deegroller.

Maak een mensgel van amandelspijs met de creme-fraiche 1 etlepel kaneel en 1 eetlepel water.

Strijk met een kwastje (of een lepel) de mengsel over elk stukje bladerdeeg.

Schil de appels en snij ze in repen (zoals op de foto) rangschik ze op elk stukje bladerdeeg.

Maak een mengsel van het restant ater, suiker en kaneel en doe een beetje over de appels heen.

Doe het in een voorverwarmde oven op 220 graden, totdat ze goudbruin zijn.

TIP: gebruik altijd bakpapier op d eovenplaat eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (17)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 18-10-2005

    mmmmmm lekkeeeer

  2. Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005

    ziet er lekker uit!

  3. Geplaatst door oortje31 aan 18-10-2005

    wanneer hej deze gemaakt?? je bent een topkokin aan het worden

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    hahahahahahah, niet boos wordenwaarom ik deze niet heb gegeven aan je. je was op bezoek.

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 18-10-2005

    wie is oortje31?
    misschien ha…. of h…

  6. Geplaatst door oortje31 aan 18-10-2005

    ja wie is oortje drie keer raden madam cuisine jou ken ik wel en nee sk ik ben niet boos ben je gek..

  7. Geplaatst door zaja aan 18-10-2005

    he oortje31 wie ben ik dan? ik zal je een tip geven ik ben de liefste van de drie!!!!

  8. Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005

    liefste????

  9. Geplaatst door saadia29 aan 19-10-2005

    Waar blijft het recept?

  10. Geplaatst door sihamkleuter aan 19-10-2005

    komt eraan :moe:

  11. Geplaatst door saadia29 aan 19-10-2005

    Oh das lekker met amandelspijs hmmm…

  12. Geplaatst door sihamkleuter aan 19-10-2005

    en ze zijn makkelijk om te maken

  13. Geplaatst door sihamkleuter aan 19-10-2005

    waarom heb ik maar een stem gekregen:kwaad:
    en ook nog een 3 …….

  14. Geplaatst door zaja aan 19-10-2005

    nou bij deze! je krijgt een 5! slijm slijm!

  15. Geplaatst door moslimamaatje aan 30-10-2005

    hoe lang kun je die broodjes bewaren zonder dat ze slap worden!
    en voor hoeveel broodjes is dit

  16. Geplaatst door sihamkleuter aan 30-10-2005

    Nou jammergenieg waren ze de volgende dag al slap.
    Dus je kan ze beter op de dag zelf maken
    20 stuks

  17. Geplaatst door Miloeda aan 06-12-2008

    Wat is frache?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.