Bonbons geverseerd met cacaopoeder en geraspte pistache

2005-10-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Heerlijke bonbons van pure chocolade geverseerd met cacaopoeder of geraspte pistache. Je kan ze ook versieren met andere noten.

Ingrediënten

  • - Bonbons
    - pure chocolade
    - Half glas crême fraiche
    - Voor de versiering:
    - Cacao poeder
    - Geraspte witte chocolade
    - Coco's
    - Geraspte pistache nootjes.

Werkwijze

Stap1

Chocolade smelten met crème fraîche Au Bain Marie.

Goed mengen



Nadat in de koelkast heeft gelegen om te koelen, maak je daar een bolletjes van ( zie de foto)



Haal die bolletje door de versiering omheen (naar keuze). 

Zie de foto's


Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Reacties (41)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    mhmmmmmmm lekker hoor, deze g aik uitproberen voor elied

  2. Geplaatst door oemnizar aan 17-10-2005

    Inscha Allah

  3. Geplaatst door soulfa aan 17-10-2005

    ziet er lekker uit

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    zozo ik wist nietdat oemnizar een keukenprinses is!!!! lekker hoor!

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-10-2005

    ik wist het allang!!!!

  6. Geplaatst door saadia29 aan 17-10-2005

    Oh chocolade, heeeeeeeeeeerlijk!

  7. Geplaatst door fati aan 17-10-2005

    ik zie,geen foto’s lieve zuster kun je me die mailen aub siwan73@hotmail.com

  8. Geplaatst door fati aan 17-10-2005

    nu heb ik die foto wel sorry

  9. Geplaatst door chefkokkin aan 17-10-2005

    even een vraagje hoe lang moet het in de koelkast blijven en wordt het vanzelf ook zo stevig?

  10. Geplaatst door chefkokkin aan 17-10-2005

    en het ziet er echt goed uit !!!!!!!

  11. Geplaatst door ceuta aan 17-10-2005

    super uitgelegddd

  12. Geplaatst door oemyasmin aan 18-10-2005

    Waar kan je dit kopen? Half glas crême fraiche??

  13. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    crem fraiche jkan je kopen in de supermarkt. vraag hetmaar naar waar het ligt (meestal bij de kaas)

  14. Geplaatst door oortje31 aan 18-10-2005

    GEWELDIG!! eindelijk iemand die echt weet hoe je bonbons moet maken ik ga ze zeker maken, bedankt!!

  15. Geplaatst door chefkokkin aan 18-10-2005

    Hoelang moeten het in de koelkast?

  16. Geplaatst door oemnizar aan 19-10-2005

    Chefkokkin: sorry dat ik nu pas reageer, je moet hem een uurtje of twee in de koelkast laten, en dan pas bolletjes van maken.

    succes

  17. Geplaatst door chefkokkin aan 19-10-2005

    bedankt!

  18. Geplaatst door chefkokkin aan 22-10-2005

    nog een vraagje moet je veel chocola gebruiken of gewoon 1 reep , mijn zus heeft het geprobeert te maken maar ze waren nog erg vloeibaar toen ze het na 2 uur uit de koelkast haalde, moet je meer chocola gebruiken dan crême fraiche
    , en kun je gewooon alle soorten gebruiken?

  19. Geplaatst door chefkokkin aan 22-10-2005

    van creme fraiche?

  20. Geplaatst door saadia29 aan 23-10-2005

    Wil ze ook graag maken, hoeveel chocolade heb je nodig?

  21. Geplaatst door chefkokkin aan 24-10-2005

    ik hoop echt dat je me kunt vertellen hoeveel chocola en creme freche je nodig hebt ik wil het graag uitproberen
    alvast bedankt zuster!!!

  22. Geplaatst door oemnizar aan 25-10-2005

    Je hebt ongeveer 6 tot 8 van die pakketjes nodig, en als je ziet dat ie nog vloeibaar is, gebuik dan nog een paar reepjes er bij + crême fraiche, en dan nog een paar uurtjes in de koelkast.

    en sorry dat ik jullie laat beantwoord.

    succes dames

  23. Geplaatst door sallywoman aan 25-10-2005

    Gebruik je dan kleine reepjes of gewoon de standaard repen chocola.En heb je 1 bekertje of 2 of 3 nodig van creme fraiche.

  24. Geplaatst door sallywoman aan 25-10-2005

    Waar haal je die leuke papieren cupjes waar de bonbons in gaan.

  25. Geplaatst door sallywoman aan 25-10-2005

    Waar haal je die leuke papieren cupjes waar de bonbons in gaan.

  26. Geplaatst door Rzinia aan 25-10-2005

    ja ik vind alleen van die grote kuipjes

  27. Geplaatst door sihamkleuter aan 25-10-2005

    bij deblokker, hebje kleine kuipjes, en sommige marokkaanse winkels ook

  28. Geplaatst door fessia aan 30-10-2005

    Ik heb ze gisteren gemaakt, ze zijn verrukkelijk..Bedankt voor het recept Omnizar…

    Nog even een vraagje Omnizar jij schrijft creme fraiche (franse woord voor slagroom), bedoelde jij daarmee ongeklopte slagroom? Want dat heb ik gebruikt. De creme fraiche die je hier in de supermarkten kunt kopen is zure room, misschien dat je dit even kunt verduidelijken voor de mensen die dit nog gaan maken. Ik heb (ongeklopte) slagroom gebruikt en dat is erg lekker geworden. Groetjes en alvast mabrouk el 3ied gewenst voor alle leden…

  29. Geplaatst door fessia aan 30-10-2005

    Dank je wel sihamkleuter voor de tip, ik heb de kleine cupjes ook gezocht en heb ze niet kunnen vinden.

  30. Geplaatst door chefkokkin aan 01-11-2005

    dus er moet helemaal geen crme freche in ik heb het 3 keer geprobeerd maar het lukte maar niet!!!! het blijft zelfs na 3 dagen in de koelkast nog vloeibaar.

  31. Geplaatst door Boo aan 01-11-2005

    Zijn ze beter met pure chocolade of is melkchocolade ook goed?
    En moet het met ongeklopte slagroom zoals fessia zegt

  32. Geplaatst door fessia aan 02-11-2005

    Salaam chefkokkin, je moet ongeklopte slagroom gebruiken dat lukt wel. Ik maak ze nu nog een keer en de chocolade is al aan het stijven in de koelkast.

    Boo, je kunt ook melkchocolade gebruiken, want dat heb ik ook gebruikt.

  33. Geplaatst door Boo aan 02-11-2005

    Thanks voor je snelle reactie

  34. Geplaatst door Boo aan 02-11-2005

    HMMMZZ ik ga ze ook zo maken…:)

  35. Geplaatst door fessia aan 02-11-2005

    Graag gedaan. Succes…ze zijn echt heerlijk en waren er thuis erg snel doorheen..

  36. Geplaatst door chefkokkin aan 06-11-2005

    dank je zuster

  37. Geplaatst door Oem Ishaaq aan 12-12-2005

    Ik hou niet van pure chocola. Kan je ook melk chocola gebruiken?

  38. Geplaatst door Rzinia aan 12-12-2005

    dat is hierboven ook gevraagd, kan wel staat er.

    ik hou ook niet van puur en wou het ook vragen maar het is al beantwoord

  39. Geplaatst door miss ikkie aan 13-12-2005

    ik ben woensdag jarig dus ik ga gelijk morgen boodschapjes halen en gelijk uitproberen. ziet er verukkelijk uit mashallah

  40. Geplaatst door kitchenfreak aan 17-01-2006

    ik heb deze afgelopen weekend gemaakt en ze zijn perfect gelukt. Alleen die papiertjes heb ik nergens kunnen vinden. Waar kun je die halen. Ik kon alleen maar van die grote vinden. Volgende keer ga ik ze van melkchocolade maken, aangezien ik zelf niet van puur houd.

  41. Geplaatst door assia7 aan 30-04-2010

    GEWELDIG ZEG MACHALAH TBARKELAH 3LIK !!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.