Mhansha van vis

2005-10-15
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Vulling:
  • - 1/2 kilo calamar
  • - 1/2 kilo reuzengarnalen
  • - surimi (doosje)
  • - roze garnalen (doosje)
  • - koolvis (pakje)
  • - mosselen (klein beetje)
  • - chinese vermicelli
  • Kruiden:
  • - 2 grote uien (in blokjes)
  • - Koriander (fijngesneden)
  • - Peterselie (fijngesneden)
  • knoflook (hele bol, uitgeperst
  • - libzar / zwarte peper
  • - zout
  • - rode paprikapoeder
  • - sambal (theelepeltje)
  • En dan nog:
  • - zonnebloemolie
  • - pak filodeeg (lange gerolde)
  • - olijfolie (van de aldi)
  • - bakpapier
  • - bastillablik
  • - vergiet

Werkwijze

Geen stappen gevonden!

Ik heb ook foto’s van de bereiding, maar ik krijg ze er niet in, wie oh wie weet hoe dat moet????

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 27
Beoordeel dit recept

27 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (44)

  1. Geplaatst door chamch aan 15-10-2005

    ben benieuwd naar het recept!!!!!!!!!!1

  2. Geplaatst door 2916Smahane aan 15-10-2005

    ik ook!!!

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 15-10-2005

    ziet er prachtig uit!

  4. Geplaatst door soulfa aan 15-10-2005

    dit ziet er heerlijk uit.
    Recept please

  5. Geplaatst door soumiariffia aan 15-10-2005

    heerlijk dat het eruit ziet!!! Smaakt het ook lekker?? Geef ons het recept en we weten het!!! Beslamma

  6. Geplaatst door saadia29 aan 16-10-2005

    Wow ziet er echt verleidelijk uit hmmm…..

  7. Geplaatst door Nacira aan 16-10-2005

    Heel professioneel!!

  8. Geplaatst door soulfa aan 17-10-2005

    Schiet op met het recept, voor donderdag graag. Ik wil het donderdag maken.

  9. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    de vulling is ongeveer gelijk aan de visbastilla die hier staat, alleen het opvouwen is anders (je rolt het op) of heb ik het nmis sardina? is het een heel anders (geheim) receot :):)

  10. Geplaatst door soulfa aan 17-10-2005

    waarom kan ik jou visbastilla niet terug vinden?? Waar staat ie??

  11. Geplaatst door Sardina aan 17-10-2005

    Ik beloof jullie dat ik het recept er vandaag opzet. Ik heb dit recept afgelopen vrijdag voor bezoek gemaakt, en heb hem er snel opgezet, maar had geen tijd op het recept uit te typen. Van het weekend was ik weg. En sihamkleuter, ik gebruik dezelfde vulling als hoe ik mijn visbastilla maak. Alleen de vorm is anders ja.

  12. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    soulfa hij staat bij HOOFDGERECHTEN op de 2e pagina je kan trouwens ook zoeken op recept. tik in: visbastilla

  13. Geplaatst door dikratoen aan 17-10-2005

    Hoe krijgen jullie het (o zo irri!) filodeeg in mhensa vorm?? Heb afgelopen zondag geprobeerd de mini mhensa te maken, de vulling was perfect lekker!, maar ik kreeg het maar niet scheurloos in mhensa vorm. Hoe ontdooien jullie het filodeeg, misschien ligt het daaraan, kortom graag tips…??

  14. Geplaatst door oemnizar aan 17-10-2005

    Het ziet er prachtig uit, mascha Allah.

  15. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    die filodeeg in een kartonnendoos (dus niet plastic) die is supergoed!!!!! wel wat prijzig, maar die is zo elastsich, dei bij de turk is vaak droog en scheurt snel.
    verder is een tip asl je filodeeg koopt, als het al ontdooit is niet weer invriezen, dus hoe verser hoe beter

  16. Geplaatst door dikratoen aan 17-10-2005

    Is die in kartonnen doos alleen bij de marokkaanse slagers te koop? Die ik had gebruikt kwam idd van de turk en was idd erg droog, kon er echt niks mee!, kreeg er meteen een hoge bloeddruk van hihi! Ik vries het nooit meer opnieuw in. Hoe lang haal je het filodeeg ongeveer uit de vriezer alvorens te gebruiken?

    Soukran in ieder geval en ga het inch’Allah zeker nog een keer proberen.

  17. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    ikhaal de deeg een half uur eerder uit de vriezer. Of ik haal het diezelfde dag bevroren bij de winkel en leg het boven in de koelkast (dus niet vriezer) tot een half uur voor ik ga beginnen dan haal ik het erui (of en uur)

    die deeh in kartonnen doos hebebnz e bij de chines toko of bij de griek

  18. Geplaatst door dikratoen aan 17-10-2005

    ok thnx, ga straks na werk meteen kijken of ik het kan vinden en binnenkort dan poging twee wagen, ik laat wel ff weten of het dan wel gelukt is.

  19. Geplaatst door soulfa aan 17-10-2005

    Ik maak het morgen. Ik heb alleen de filo deeg in plastic. Ik laat jullie wel weten hoe het is geworden.

  20. Geplaatst door Sardina aan 17-10-2005

    Ik heb ook nooit die ik karton gebruikt alleen die in plastic. De lange gerolde.

  21. Geplaatst door Sardina aan 17-10-2005

    MENSEN WIE WEET ER ANTWOORD OP MIJN OPMERKING????

  22. Geplaatst door madame cuisine aan 17-10-2005

    welke opmerking?

  23. Geplaatst door ellouisa aan 17-10-2005

    Mag ik vragen, wat is libzar?

  24. Geplaatst door ellouisa aan 17-10-2005

    En nog een vraagje: weet iemand hoeveel graden gasstand 5 is?

  25. Geplaatst door Sardina aan 17-10-2005

    Wat ik bij de kop opmerking heb gezet bedoel ik. Of iemand weet hoe ik fotos in de beschrijving kan zetten.

    libzar = zwarte peper
    stand 5 = 200/225 graden

  26. Geplaatst door madame cuisine aan 17-10-2005

    oh, dat…

    je kunt via http://www.imageschack.us de foto’s uploaden en dan de bovenste regel kopieren en dan in d etekst plakken.

    De fot is dan voor ons te zien als we op d elink klikken. Ik zal an tester vragen of hij dat probleem oplost zoadt we het pgelijk zonder klikken in d etekst kunnen zien

  27. Geplaatst door Sardina aan 17-10-2005

    huh welke link? ik heb toch geen link meer in de tekst staan? ik heb nu toch alleen die bovenste foto staan?
    maar ik heb het gedaan via imageshack, maar geen foto te zien, alleen een url

  28. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    ja di eurl had je moeten laten staan, en dan kunne de beheerders het aanpassen (totdat ze het probleem hebben opgelost) maar kan je je recept wijzigen? want dan kan je alsnog via imageschak toevoegen.

  29. Geplaatst door Sardina aan 17-10-2005

    oh ok! en meot ik dan die URL met hoofdletters hebben of zonder?(url)

  30. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    ik weet het niet schat……

    ik vraag het morgen voor je okee?

  31. Geplaatst door Sardina aan 17-10-2005

    ik heb al toegevoegd, heb gewoon de hoofdletters URL gebruikt. ik hoor t wel

  32. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    weet je welke je moet gebruoiken van image schack?? die bovenste regel.

    moehim ik vraag orgen of z ehet kunne aan passen.

    slaap lekker meid

  33. Geplaatst door achermijnpc aan 18-10-2005

    ziet er heel lekker uit, ik ga het van het weekend proberen inschallah

  34. Geplaatst door nuriya aan 18-10-2005

    hey dames, ik heb gemerkt dat er in de surimi sticks SAKE zit, en dat is volgens mij japanse wijn.Is jullie dat niet opgevallen??

  35. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    ja, in somigge zit het weer niet.
    je moet goe dop de achterkant kijkken. en trouwens al sje geensurimi gebruikt is de visbastilla net zolekketr hoor:)

  36. Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005

    Ik heb m gemaakt. We hebben n’m net naar binnen gewerkt en hij is heerlijk.
    Alleen heeft het echt veel tijd nodig.
    Thanks

  37. Geplaatst door Sardina aan 18-10-2005

    soulfa, heb je gewoon een visbastilla gemaakt of bovenstaande mhansha? want deze neemt zeker veel tijd in beslag vooral het vouwen van de mhansha. maar besa7a!

  38. Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005

    ja deze hierboven, ik heb m ook zo precies versiert. Ziet er prachtig uit. Ik heb alleen minder mihoun gebruikt en wat meer vis. echt toppie.
    ik heb er 2 gemaakt, 1 heb ik in de diepvries bewaart. Voor bezoek.

  39. Geplaatst door Bollebuik aan 08-11-2005

    Sardina, ik heb ze ook geprobeerd met gewone filodeeg in plastic en bij mij scheurde het ook!! Hoe doe je dat??

  40. Geplaatst door yousra aan 14-11-2005

    Hoi Sardina,

    jammer dat ik de foto’;s van de bereiding niet kan zien, ik begrijp namelijk niet hoe je het moet rollen. de eerste stuk begijp ik maar de tweede stuk die begrijp ik niet kun je me s.v.p nog helpen wil het insallah van het weekend maken.

  41. Geplaatst door chamch aan 20-11-2005

    ik heb hem gisteren gemaakt, echt heerlijk!!!!!!!
    ik heb gewoon bestilla vorm gedaan dus niet opgerold
    bedankt!!!!!!!!!!

  42. Geplaatst door Zohra aan 25-05-2006

    het ziet erg goed uit, moet ik de vis in kleine stukjes snijden, of laat ik alles heel.

  43. Geplaatst door samsam84 aan 14-05-2008

    vraagje: ik lus geen garnalen, kan ik het weglaten en een andere vissoort in de plaats doen?

  44. Geplaatst door I_M aan 16-12-2010

    hoi, ik kan de overige foto’s niet zien. Zou je die kunnen plaatsen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.