Coucous met 7 groenten
2005-10-14- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- Ingrediënten:
* 1 kleine witte kool, in vieren gesneden
* 1 kilogram kalfsschenkel of lamsschouder, in grote stukken gesneden
* 2 grote uien, in vieren gesneden
* 500 gram wortels, geschrapt, in stukjes van 3 cm gesneden
* 250 gram kleine rapen, geschild, in vieren gesneden
* 2 paprika’s zonder zaden, in grote repen gesneden
* 8 takjes koriander
* 1 theelepel ras-el-hanout
* 50 gram boter, ongezouten
* 1 theelepel zout
* 1 theelepel gemalen witte peper
* 5 tomaten, in vieren gesneden
* 2 aubergines, geschild, in stukken gesneden
* 500 gram courgettes, in de lengte gehalveerd, in stukken van 3 cm gesneden
Couscous:
* 1 kilogram couscous (medium)
* 800 ml water
* 1 theelepel zout
* 80 gram boter, ongezouten
* 1 eetlepel harissa
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1 theelepel gemalen komijn
* ½ theelepel zout
* 1 eetlepel olijfolie
Werkwijze
Stap1
Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddellijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uitlekken en houd apart.
Leg de stukken vlees, ui, wortel, raap en paprika met de koriander, ras-el-hanout, boter, zout en peper in het onderste deel van de couscoussière. Overgiet alles met water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en zet het bovenste deel van de stomer op het onderste. Stoom de couscous. Laat het vlees en de groenten 30 minuten in de bouillon koken, terwijl u de couscous boven de bouillon gaar stoomt.
Voeg na 30 minuten kool, tomaat, aubergine en courgette toe en laat nog 30 minuten koken. Controleer of het vlees gaar is en haal het uit de bouillon om te vermijden dat het uit elkaar valt voordat de couscous gaar gestoomd is. Vergeet in elk geval niet het vlees opnieuw in de buillon te verwarmen voor het opdienen.
Voeg knoflook, komijn, zout en olijfolie bij de harissa (als die nog niet vooraf is gekruid). Meng alles goed en doe dit in een kommetje.
Leg de couscous op een grote, verwarmde schaal. maak een kuiltje in het midden, leg het vlees op de couscous en schik de groenten er omheen. Verwijder ui en koriander uit de bouillon en serveer deze er apart bij. Geef ook de harissa er apart bij.
Het is zeer lekker dus ik zou zeggen probeer het eens…
Gemiddelde waardering
(3.9 / 5)
8 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sihamkleuter aan 14-10-2005
mhmmmmmm lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrr
heb je geen fotos?
Geplaatst door khadysa aan 14-10-2005
helaas heb ik geen fotos op dit moment
Geplaatst door etertje aan 15-10-2005
Heyyyyyyyyy komt deze niet uit een kookboek van Rebecca Hassan (zo uit mijn hoofd)?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 18-10-2005
He etertje, alles goed?
Is het nog gelukt met de kiplemsemmen.
Ik zal na de ramadan mijn versie van cous-cous plaatsen.
Uiteraard met foto’s.