Crêpes met spinazie en gerookte zalm

2005-10-13
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Nodig voor 4 crêpes:
    - 200 gram meel
    - 300 ml melk
    - 3 eieren
    - 50 gram vloeibare (gesmolten) boter
    - Zout
    - Peper
    - Suiker, 1 kleine eetlepel
    - Kurkuma (Geel/oranje gemalen kruid)
    Nodig voor vulling:
    - 280 gram diepvries bladspinazie
    - 20 gram fijn gehakte ui
    - 40 gr boter (liefst kruidenboter)
    - 20 gram amandelschaafsel, geroosterd in droge koekenpan
    - 130 gram roomkaas, bijvoorbeeld MonChou
    - 200 gr gerookte zalm
    - Zout
    - Nootmuskaat

Werkwijze

Stap1

1. Voeg de melk bij het meel en klop dit tot een glad beslag.
Klop de eieren erdoor.
Voeg de gesmolten boter toe en roer erdoor
Voeg het zout, de peper, de suiker en de kurkuma er bij.
Gebruik zoveel kurkuma tot het beslag fel geel gekleurd is.

2. Bak de crêpes in een koekenpan. Zorg dat het niet te hard gaat en de crêpes nog redelijk dun blijven. Zet het vuur niet te hard anders bakken ze bruin aan, ze moeten egaal geel blijven. Opstapelen en laten afkoelen op een bord
(Van dit beslag kun je er zeker 7 of 8 maken) Heb je over? Rol ze samen op in huishoudfolie en leg ze in de diepvries, voor een volgende keer.

3. Spinazie ontdooien, even verwarmen en laten uitlekken.
Ui braden in kruidenboter tot ze een beetje kleuren.
Van vuur afnemen en amandel, spinazie en roomkaas toevoegen.
Op smaak brengen met zout en nootmuskaat.

4.  Leg de crêpes één voor één op een plank of bord. Snij een klein deel van de rand af zodat een vierkant of rechthoek ontstaat.
Bestrijk de crêpes met het spinazie/kaas mengsel, niet al te dik. Laat de randen iets vrij.
Bekleed dit met één laag gerookte zalm.
Rol de crêpes voorzichtig, maar strak op. Rol iedere crêpe apart in huishoudfolie.
Laat afkoelen en stijf worden in de koelkast (Ongeveer 4 tot 6 uur)

5. Opdienen: Snij dikke plakken van iedere rol, ongeveer 5 of 6 per crêpe, drapeer ze midden op een bord. Garneer met takjes bieslook of peterselie.
Druppel, met grote druppels rondom, in een cirkel, chilisaus of tomatenketchup.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1 / 5)

1 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 13-10-2005

    nacira, lekker,ik hou niet zo van zalm, maar dit klinkt heel lekker.
    Of zou het door de ramadan komen?

  2. Geplaatst door Nacira aan 13-10-2005

    Hahahah ja meid het komt door de ramadan. Je kan ook i.pv zalm, tonijn gebruiken en kappertjes door de tonijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.