Basmati rijst met kippenvleugels

2005-10-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 6-8 kipvleugels
    - 1 grote ui
    - 2 teentjes knoflook
    - peterselie
    - beetje zout
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1 tl gember
    - 1 tl kurkuma
    - beetje peper
    - beetje saffraanpoeder
    - 1/2 blokje knorr van kip
    - beetje smen (ranzige boter)
    - 2 tl tomatenpuree
    - olie
    - water
    - 300 gr basmatirijst

Werkwijze

Stap1

Meng de kipvleugels met de kruiden in de pan, snipper de ui en de teentjes knoflook, die ook erbij doen. Gehakte peterselie, 1/2 blokje knorr en 2 tl smen (ranzige boter), en laat alles effe braden. Wel blijven roeren om verbranden te voorkomen!

Daarna doe je 2 glazen water erbij en 2 tl tomatenpuree, alles goed vermengen, deksel erop en laat het rustig koken.

Dan wanneer de kip bijna gaar is doe je de rijst erbij in de pan en giet je weer 2 glazen water. Laat de rijst alle water opnemen (natuurlijk met deksel erop) niet te lang want dan verbrand alles!! Je kijkt of de rijst gaar is of niet, zoniet giet je een glas water erbij, laat het koken tot de saus ingedikt is en serveren maar

Wedden dat jullie het lekker vinden...............

Neem wel een goede geurige Basmati rijst , en wees zuinig met zout omdat je bouillonblokje gebruikt, je wilt toch geen zoutige eten op tafel zetten.

Ik hoop dat het jullie smaakt……

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door sadiye aan 24-08-2009

    himmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.