Gebakken banaan
2005-10-11- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 15m
Ingrediënten
- - 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.)
- 1 rijpe banaan
- olie
- snufje zout
- 1 theelepel suiker
Werkwijze
Stap1
De banaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden of alleen doormidden.
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.
TIP:
U kunt ze ook gewoon zonder beslag bakken:
Schil de bananen, snijdt ze over de lengte in stukken van circa 10 cm en bak ze in hete olie aan weerszijden goudbruin.
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door beens9 aan 21-08-2006
Ik neem aan dat 10 cm 10 mm moet zijn. 10 cm is wel heel erg dik
Geplaatst door amina12 aan 20-02-2007
ik vind het wel een beetje raar gebakken banaan maar ziet der lekker uit xxxx amina
Geplaatst door AmatoAllah aan 29-10-2008
ik wist niet dat je ook gewone bananen kunt bakken , Bakbananen die surinamers eten die zijn wel om te bakken
Geplaatst door AmatoAllah aan 29-10-2008
Maaaaaaaaaaarr , bak bananen zijn heeeeeeeerlijk
Geplaatst door mami aan 07-12-2008
tziet er wel goed uit probeer ik ook een keertje uit