Chinese mihoen

2005-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • blokjes mihoen (2 personen, ruim)
    - wat garnalen of kipfilet
    - roerbakgroenten
    - 1 tl vetsin
    - zout en peper
    - 3-4 druppels sesamolie
    - 1 roerei (zonder zout)

Werkwijze

Stap1

Wel de mihoen in 5- 10 minuten in heet water tot deze los en zacht zijn. NIET KOKEN! Het wordt niet zo heel zacht, maar als ze maar los vallen. Je moet af en toe even losroeren.

Doe het in een vergiet en laat het uitlekken. Marineer de garnalen of kipfilet met wat peper en zout. Verhit wat olie in een koekepan of wok en bak hierin het vlees half gaar.

Voeg de roerbakgroenten tot deze zacht zijn, voeg de vetsin, sesamolie, zout en peper bij. Als de groenten gaar zijn, na een minuutje of 5, voeg dan de mihoen en ei bij en bak hutsend door tot deze verhit is en je maaltijd is klaar.

Variatie: voeg eens 1 tl kerriepoeder of marsala bij, geeft een lekkere smaak.

Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als Bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië en Singapore als bee hoon, in Indonesië als bihun of mihun. Kantoneestaligen kennen het als mai fan en Mandarijntaligen als mi fen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door miss france aan 11-10-2005

    oooh hier ben ik zoooo gek ophmmmmmmmm

  2. Geplaatst door eva2 aan 12-08-2007

    lekker ga ik zeker een keer proberen
    bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.