Foe yong hai

2005-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor de omelet:
    - 6 eieren 
    - 3/4 theelepel zout 
    - peper
    - 6-8 garnalen 
    - 80 g taugé 
    - 1 kleine ui 
    - 1 tl vetsin
    - 10 stuks champignons, in plakjes
    - 1 schijfje gemberwortel 
    - 2 eetlepels olie
    Voor de saus:
    - 1/2 glas ananassap (hoeft niet persé)
    el tomatenketchup
    - 2 1/2 el suiker
    - 1 el azijn
    - maizena+water
    - peper en zout

Werkwijze

Stap1

Voor de omelet:

eieren loskloppen, zout toevoegen. Groenten in stukjes snijden, alles goed mengen met de eieren. Olie verhitten, garnalen kort bakken en jet eiermengsel erin, omeletten ervan bakken. Mag ook wat breken, op een bord doen en saus erover.

Ik maak de saus gewoon uit de losse hand dus echte specifieke hoeveelheden heb ik niet, tis ook een kwestie van mengen en proeven!

Voor de saus:

Alle ingrediënten, behalve het maïzenapapje, met elkaar vermengen in een pan en goed roeren. Proef even of de zoetheid of zuurheid voor jou persoonlijk genoeg is en dan aan de kook brengen. Als het kookt dan beetje de maïzena erbij, roeren en kijken of de dikte goed is. Zo niet, dan weer wat maïzena erbij, bij te dik, wat water of ananassap. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Over de foe yong hai gieten en klaar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door eva2 aan 28-10-2005

    toppie ,ga ik ook eens maken.
    ben dol op chinees eten etc.
    maar je kan natuurlijk bij de chinees veel niet eten,dus moeten we het zelf maar maken bedankt voor al je recepten!!!!!

  2. Geplaatst door nauwel aan 05-12-2005

    Ik heb het gemaakt en het was echt super lekker bedankt

  3. Geplaatst door sushimoon aan 07-01-2006

    gelukkig heeft je het gesmaakt

  4. Geplaatst door amina12 aan 16-11-2006

    selam alekum ik vindt het der echt lekker uit zien ik denk ook dat het lekker smaaakt haha oke bedankt selam alekum

  5. Geplaatst door Nas aan 23-01-2007

    Salaam, ik heb m net gemaakt en t was heerlijk en snel klaar!! Dus bedankt voor deze recept!

  6. Geplaatst door airco aan 08-01-2008

    salaam. ik wil het ook gaan proberen maar heb een vraagje wat is maizena ,waar kan je dat kopen

  7. Geplaatst door kadilin aan 09-01-2008

    Maizena is maismeel.Wordt vaak gebruikt als bindmiddel.Je kan er ook lekkere koekjes van bakken en biscuitdeeg voor lekkere taarten. Kijk maar eens bij de categorie koekjes. Je koopt het gewoon in elke supermarkt .

  8. Geplaatst door Samira82 aan 11-01-2008

    Is een lekker sausje maak ik weleens met kipnuggets. Tip: voeg er wat gembersiroop of gemberpoeder aan toe.
    Ook doe ik er een beetje kippebouillon bij maar ik maak het dan ook voor bij de kip.

  9. Geplaatst door kadilin aan 19-01-2008

    assalaam samira, ik ga dat sausje ook eens proberen.Hou erg van kipnuggets. Overigens die Foe Yung Hai lijkt me ook lekker.Alleen Tauge hebben ze dat in Marokko?

  10. Geplaatst door Samira82 aan 22-01-2008

    ..zou het niet weten..ik kom er altijd alleen bij de Marjane maar heb er nooit op gelet. Volgens mij is het geen ramp als je het er niet in gebruikt 😉

  11. Geplaatst door kadilin aan 22-01-2008

    sinds december, hebben ook wij hier in Oujda de Marjane ( een verrijking), maar die hebben het niet. Ik denk bijvoorbeeld in Rabat wel, daar hebben ze altijd van alles zelfs spruitjes en verse champignons.Het kan ook best zonder, doe ik ook met loempia’s ed.

  12. Geplaatst door Samira82 aan 22-01-2008

    Precies kan prima 😉

    Ik ben gek op de Marjane we gingen er wel bijna dagelijks heen hihi De ijsjes van vers fruit daar zijn heeeeeeerlijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.