Aardbeimolentjes

2005-10-09
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
  • Kooktijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • - 300 g bloem
  • - 3 afgestreken Dr. Oetker Backin
  • - 150 g magere platte kaas
  • - 100 ml melk
  • - 100 ml zonnebloemolie
  • - 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon
  • - 50 g gezeefde poedersuiker
  • - snufje zout
  • Voor de vulling:
  • - 150 g aardbeien platte kaas
  • - 100 g magere platte kaas
  • Voor het bestrijken en bestrooien:
  • - 1 eidooier
  • - 1 eetlepel melk
  • - 2 eetlepels hagelsuiker
  • Voor het garneren en bestrijken:
  • - 250 g aardbeien
  • - 120 g aardbeienconfituur
  • - 1 eetlepel water

Werkwijze

Stap1

Voor het deeg: de bloem met de Backin mengen, zeven, doe het mengsel in een beslagkom. De platte kaas, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, poedersuiker en zout toevoegen.

De ingrediënten met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in 1 minuut kneden. Aansluitend op een met bloem bestrooid werkblad een rechthoek uitrollen van (48 x 36 cm), vervolgens 12 vierkanten van 12 x 12 uitsnijden.

De deegvierkanten op 2 bakplaten (met bakpapier belegd) leggen.

Voor de vulling, de aardbeienplatte kaas en platte kaas met elkaar vermengen. In het midden van elk vierkant een theelepel van het platte kaasmengsel leggen. De hoeken vijf cm naar het midden insnijden. Vervolgens twee tegenover gelegen deegpunten over de platte kaasvulling leggen. Verwarm de oven voor. Voor het bestrijken en bestrooien, de eidooier met melk vermengen. Het deeg daarmee bestrijken en met hagelsuiker bestrooien.

De bakplaten na elkaar (bij heteluchtoven tegelijk) in de oven schuiven. Het gebak met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster leggen. Laat het gebak afkoelen.

Voor het garneren en bestrijken, de aardbeien wassen, laat de aardbeien uitlekken, ontsteel de aardbeien en snij de aardbeien in 4 stukjes. De aardbeienmolentjes met de aardbeien garneren. De aardbeienconfituur met water vermengen, door een zeef strijken en in een kleine pan doorroeren en aan de kook brengen. De aardbeien en de gebakspunten ermee bestrijken.

Laat de confituur hard worden.

Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180ºC Heteluchtoven: 160ºC Gasoven: 2 – 3 Baktijd: 20 minuten

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door miss_zainab aan 16-10-2005

    Ziet er lekker uit, Ik ga het ook doen….!!

    Liefs,
    Zainab

  2. Geplaatst door nador girl aan 22-09-2007

    ziet er heerlijk uit….alleen met wat kan ik de kaas vervangen? mijn dochter houd namelijk niet van kaas?

  3. Geplaatst door superkok aan 25-03-2008

    ziet er heerlijk uit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.