Garnale kroketjes
2005-10-09- Gang:Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- - 50 g boter of margarine
- 60 g bloem
- 8 dl-1 l visbouillon (eventueel van tablet)
- 2 eidooiers
- 2-3 blaadjes witte gelatine
- 300-350 g gepelde Hollandse garnalen
- zout, peper
- cayennepeper
- citroensap
- frituurolie
- bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- paneermeel
- 1 bos peterselie
- 1 citroen, in partjes
Werkwijze
Stap1
1. Verhit de boter, roer de bloem erdoor en bak deze op zacht vuur ± 3 min.
2. Roer de bouillon erdoor tot een gladde saus en laat de saus ± 10 min. koken op zacht vuur.
3. Roer de eidooiers los, roer er wat warme saus door en roer dit mengsel door de saus. Laat de saus nu niet meer koken. Neem de saus van het vuur.
4. Week de gelatine ± 5 min. in ruim koud water, knijp de gelatine uit en laat het in de nog warme saus oplossen.
5. Roer de garnalen erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper, cayennepeper en citroensap.
6. Strijk het garnalenmengsel uit in een laag van 2-3 cm in een schaal en laat het in de koelkast goed afkoelen en een nacht opstijven.
7. Verhit de frituurolie tot 180°C.
8. Vorm van het garnalenmengsel kleine kroketjes. Haal de kroketjes eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en vervolgens door de paneermeel.
9. Frituur de kroketjes lichtbruin en krokant in de hete olie.
10. Frituur ook de takjes peterselie in de olie en serveer deze samen met de partjes citroen bij de kroketjes.
Eet smakelijk..
heerlijk met een salade en frietjes…
Gemiddelde waardering
(4.7 / 5)
7 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door soulfa aan 09-10-2005
Dit ziet er lekker uit.
Geplaatst door Rzinia aan 09-10-2005
ziet er heeeeeeerlijk uit
Geplaatst door miss france aan 09-10-2005
het is echt heerlijk…
Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005
lekker mjammie……….
Geplaatst door sara6 aan 13-10-2005
Salaam, ziet er lekker uit?
Allen heb nog 1 vraagie..kan ik dit ook klaarmaken zonder gelantine?
Geplaatst door miss france aan 13-10-2005
ja dat kan ,ik doe dat namelijk ook zonder gelatine
Geplaatst door sara6 aan 15-10-2005
Is het niet zo dat de vulling waterig wordt zonder gelatine?? Of kan je er zelf aardappelen bij mengen zodat je een dik mengsel hebt?
Alvast bedankt
Geplaatst door miss france aan 15-10-2005
aardappelen is een goeie alternatief
Geplaatst door sara6 aan 15-10-2005
Alleen zoals het er nu naar uitziet, is me mengsel nogal paperig..maar laat het de hele nacht in de koelkast staan…dan afwachtten wat het resultaat wordt..?
Geplaatst door maryam_249 aan 10-11-2005
of ipv gelatine agar-agar gebruiken. Dat is een soort van gelatine die gemaakt is van vis. Ikzelf gebruik namelijk ook geen gelatine, maar agar-agar zou dus een goede vervanger zijn toch?
Geplaatst door loewie aan 12-11-2005
Ik heb het net gemaakt en ik ga het zo in de koelkast stoppen morgen rol ik er wel krokketjes van.Agar-agar?? waar kan ik dat krijgen? heb het nu zonder gedaan. en voor te waterig kun je meer bloem gebruiken. gr. Loewie
Geplaatst door maryam_249 aan 14-11-2005
Agar-agar (ook ‘agar’ of ‘kanten’ genoemd) is het extract van een bepaald soort rood zeewier en heeft een sterk gelerende werking. Het kan gebruikt worden als bindmiddel bij o.a. confituur, pudding, (fruit)desserten, ijsroom en soep. Het is een vegetarisch alternatief voor gelatine dat wordt gemaakt van dierlijk beendermeel. Agar-agar gebruikt men ook vaak voor de bereiding van dieetproducten. Het heeft ook een E-nummer, namelijk E406.
Agar-agar is verkrijgbaar in de vorm van staven, vlokken of poeder en is te koop in de natuurvoedingswinkels.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 14-11-2005
Agar, agar is ook te koop bij toko’s