Chemia

2005-10-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 kom groffe smida
  • - 1 kom Grof gemalen amandelen ( gewoon rauw)
  • - 1 kom olie
  • - 1/2 kom suiker
  • - 4 eieren
  • - 1/2 zakje bakpoeder
  • - 1tl kaneel
  • - 400 tot 500gr honing
  • - 3 el mazhar

Werkwijze

Stap1

Alles mengen en dan in een cake vorm doen, de oven op een laag vuurtje en zo laten tot de cake gaar is ongv 30/40 min.

Als de cake klaar is, warm je de honing op met 3 el mazhar en dan op de cake gieten, laat de honing goed intrekken, snijd de cake in mooie ruitjes..

En eet smakelijk

is een mooie vervanging van chebakia en heerlijk voor bij de harira.. mijn favoriet!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (23)

  1. Geplaatst door ceuta aan 09-10-2005

    Ik heb hem al 2 x gemaakt hij is super lekker. thx meid

  2. Geplaatst door sanida aan 09-10-2005

    kan je ook fijne smida gebruiken

  3. Geplaatst door ceuta aan 09-10-2005

    ja ik heb fijne gebruikt had geen andere 🙂

  4. Geplaatst door miss france aan 09-10-2005

    je kan wel fijne gebruiken maar met de groffe vind ik m persoonlijk veel lekkerder, en beter uitzien..

    graag gedaan hoor ceuta…

  5. Geplaatst door sanida aan 09-10-2005

    bedankt dames voor julie antwoordt groetjes sanida

  6. Geplaatst door yousra aan 11-10-2005

    bedankt voor je recept, wil het insallah vanvond maken, welke bakvorm gebruik jij? ik heb die van een turkse winkel van 30 cm. is deze goed?

  7. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-10-2005

    Miss-France, hoe groot is die cakeevorm.
    Kan ik het in een taartvorm doen van 20 cm? of 28?

  8. Geplaatst door miss france aan 11-10-2005

    het maakt niet uit in welke vorm je het doet zolang het maar niet van die grote zijn..
    madam cuisine 20, 28 is goed

  9. Geplaatst door saadia29 aan 16-10-2005

    Heb hem gister gemaakt, en hij is inderdaad makkelijk en heerlijk :kus:

  10. Geplaatst door niwahoo aan 16-10-2005

    voor dat ik hem wil maken wil ik even zeker zijn over een ding er staat steeds een kom op maar wat beoel je met kom is het bervootbeeld de zelfde kom waar we haria in doen of iet anders

  11. Geplaatst door miss france aan 16-10-2005

    ja een harira kom.. die van die pauwset (tauz)

  12. Geplaatst door soulfa aan 27-10-2005

    ik ga m maken.

  13. Geplaatst door soulfa aan 28-10-2005

    Ik heb m gisteren gemaakt, en perfect gelukt. Thanks miss France.

  14. Geplaatst door Oemo Rayan aan 16-11-2005

    Hallo, zou je misschien willen vermelden waar je als eerste mee begint met mengen. Bij sommig cakes moet je eerst met de eieren en suiker beginnen en dan pas stapsgewijs er de ingredienten toevoegen. wie kan mij daarbij helpen.
    groetjes

  15. Geplaatst door soulfa aan 16-11-2005

    je begint met de eiren en suiker goed te mengen, daarna doe je de olie en de rst van de ingredienten erbij.

  16. Geplaatst door Oemo Rayan aan 25-11-2005

    Nou blijkbaar ligt het aan mij… maar ik ben er nu mee bezig en het lijkt alsof hij niet erg hoog wordt. ook is de onderkant nog niet helemaal gaar. op hoeveel graden moet je het voorbereiden en hoe lang?

  17. Geplaatst door zahira aan 23-03-2006

    Deze is zo gruwelijk lekker!!! Ik heb hem gemaakt!!!
    Jammie!!!

  18. Geplaatst door wardaroosje aan 17-09-2007

    Ik heb hem weer gemaakt en hij blijft lekker en makkelijk

  19. Geplaatst door maryama aan 01-10-2007

    ik heb ze oog giester gemaakt en ze zijn echt heerlijk bedankt vooor het resept

  20. Geplaatst door fati03 aan 29-09-2008

    Hoi Miss France, kan ik ook moyen smeed gebruiken hiervoor?

  21. Geplaatst door Lina aan 21-05-2017

    Ik kan nergens terugvinden hoeveel eieren er gebruikt moeten worden. Kan iemand mij ajb vertellen hoeveel eieren erin gaan zodat ik de cake kan maken Insha’Allah?

    • Geplaatst door Nadia aan 29-05-2017

      Idd kan ik ook niet terug vinden??

       
    • Geplaatst door Tajine NL aan 31-05-2017

      4 eieren. Ik heb het recept aangepast.

       

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.