Koffiebroodjes

2005-10-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - pak witte broodmix (koopmans)
    - 50 gr. boter
    - 2 eetlepels suiker
    - 1 eidooier
    -  + wat er op de verpakking staat
    Vulling:
    - 1 pak banketbakkersroom
    - theelepel amandel aroma
    - rozijnen
    - abrikozen jam

Werkwijze

Stap1

Deeg alles bij elkaar kneden tot een soepel deeg. 1 uur laten rijzen.

Onder tussen banketbakkersroom klaar maken zie verpakking hoe het moet. amandel aroma en rozijnen aan toevoegen.

Dan de deeg uitrollen besmeren met de vulling en oprollen dan snijden in stukken van 4 cm dan krijg je een rondje. dan 30 minuten laten rijzen en dan besmeren met ei en in de oven goudbruin bakken.

Dan met abrikozenjam besmeren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 36
Beoordeel dit recept

36 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (44)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 08-10-2005

    wauw die zien er lekker uit zeg, ga ik zeker een keertje maken!

  2. Geplaatst door ellouisa aan 08-10-2005

    wauw die zien er lekker uit zeg, ga ik zeker een keertje maken!

  3. Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005

    ja echt heerlijk zeg die!!!

  4. Geplaatst door chefkokkin aan 08-10-2005

    hoe rol je het dan op zou je dat nog eens kunnen uitleggen

    Dank je

  5. Geplaatst door chefkokkin aan 09-10-2005

    moet je ze zelf oprollen tot een rondje?

  6. Geplaatst door kookgek aan 09-10-2005

    dus als je je deeg helemaal uitgerold hebt en besmeert.
    begin je aan de onderkant met rollen naar boven dan krijg je een soort stokbrood zeg maar, en dat ga je in ringen van 4 cm snijden.
    hoop dat je het begrijp.

    groetjes kookgek

  7. Geplaatst door chefkokkin aan 09-10-2005

    ok dank je voor je uitleg maar moet ik die stukjes van 4 cm dan weer oprollen?

  8. Geplaatst door 2916Smahane aan 10-10-2005

    op de verpakking staat dat je 25 gram boter erbij moet doen, begrijp ik het zo dat je in totaal 75 gram boter gebruikt?

  9. Geplaatst door fati aan 10-10-2005

    ik zou het wel graag willen maken maar ik begrijp dit niet (- + wat er op de verpakking staat)wil je er meer uitleg voor geven jazaki allah gayran wa salaamoe3laykoem

  10. Geplaatst door kookgek aan 10-10-2005

    chefkokkin nee je moet ze dan niet weer uitrollen. gewoon zo op de bakplaat leggen en laten rijzen.

    en de andere damers jah je moet de ingredienten gebruiken die op de verpakking staan dus 25 gr boter en 3dl water en daar naast doe je die andere ingredienten bij 50 gr. boter, 2 eetlepels suiker, 1 eidooier. hoop dat het nu wel duidelijk is.

    groetjes kookgek

  11. Geplaatst door fati aan 10-10-2005

    ja maar welke verpakking van wat?

  12. Geplaatst door 2916Smahane aan 10-10-2005

    ik denk van koopmans mix voor witbrood

  13. Geplaatst door fati aan 11-10-2005

    ja maar ik woon ni in nl,we hebben die niet denk ik?groetjes sorry voor de last

  14. Geplaatst door kookgek aan 12-10-2005

    inderdaad van koopmans mix bedoel ik

  15. Geplaatst door fati aan 14-10-2005

    kan ik aub de recept krijgen die ik in belgie kan doen,want ik weet niet wat je met een pakje mix bedoelt aub geeft gewoon het recept wat er allemaal in moest jazakoehoeallah gayran

  16. Geplaatst door soulfa aan 14-10-2005

    Ik ga deze volgende week maken.

  17. Geplaatst door chefkokkin aan 15-10-2005

    maar blijven de zijkanten dan niet open dat alles eruit loopt?
    wil ze namelijk morgen maken incha Allah

  18. Geplaatst door tangia aan 15-10-2005

    KAN IEMAND SNEL HELPEN AUB….HOEVEEL GRAM BROODMIX MOET IK GEBRUIKEN?wANT IK HEB DIE MERK VAN ah GEHAALD!!EN DAAR STAAT 1 KG OP!!

  19. Geplaatst door kookgek aan 16-10-2005

    sorry ik denk dat ik nu telaat ben maar er staat 500 gr op.

    groetjes kookgek

  20. Geplaatst door tangia aan 17-10-2005

    ik heb ze gemaakt en ze waren niet te vreten.Door die broodmix smaakte het meer naar brood dan zoete broodjes

  21. Geplaatst door kookgek aan 18-10-2005

    helaas volgende keer beter maak het met merk koopmans hoef je niet af te wegen.

    groetjes kookgek

  22. Geplaatst door Fati7a aan 26-10-2005

    Ik heb wel eens eerder koffiebroodjes gemaakt, maar een andere versie dan deze. Ik zou deze graag willen proberen maar ik heb veel nodig haha. Hoeveel broodjes krijg ik uit dit recept? En banketbakkersroom.. dat is gewoon in de supermarkt te verkrijgen neem ik aan?

  23. Geplaatst door fati aan 26-10-2005

    kan ik aub de volledige recepten krijgen aub ,ik weet niet wat jij bedoelt,aub kookgek ik wil ze maken maar heb geen weet nietb wat er in moet aub kookgek,jazaki allah gayran

  24. Geplaatst door Fati7a aan 26-10-2005

    Eet je ze nu koud of warm trouwens :$

  25. Geplaatst door pastilla aan 27-12-2005

    Hoe kan het opeens een rondje worden?.. Want als je ze in stukjes van 4 cm snijd.. dan zijn ze langwerpig.. hoe kunnen ze nou ooit rond worden?.. Moet je gaan platdrukken ofso :s .. Ik wil ze morgen gaan maken inshallah, maar kbegrijp een paar dingen niet.. Missgien dat iemand me kan helpen inshallah.. Wa sallaam pastilla 😀

  26. Geplaatst door Rzinia aan 27-12-2005

    nee je rolt het uit tot een grote vierkant zeg maar. die besmeer je en dan rol je het op. je krijgt netals wat iemand zei, een stokbrood bijv. dan snij je het in plakken.

  27. Geplaatst door pastilla aan 28-12-2005

    Okeyy shoukran sgat.. Ik ga ze nu maken insha’allahh 😉 .. Ik zal de resultaten zo bekend maken insha’allah 😉 .. Wa salaam pastilla

  28. Geplaatst door pastilla aan 09-01-2006

    Ik heb ze dus gemaakt. En ik vond het eerlijk gezegd egt niet lekker. Het word als het ware een croissant vorm en niet rond zoals jij zij en wat je dus op de foto ziet. De ingredieënten kloppen volgens mij ook niet. Want die ik had gemaakt smaakte zo raar:s . En bij de bakker smaken ze heel anders dan die ik had gemaakt. Maarja Gair Insha’allah 🙂 .. Het was leuk om het te proberen 🙂 maar wel jammer..

  29. Geplaatst door fati aan 26-02-2006

    wie kan er mij aub helpennn met de juiste recepten van die koffiebroodjes,want ik ben van belgie en we hebben hier geen koopmans,aub de juiste recpeten jakakoemoeallah gayran

  30. Geplaatst door ellouisa aan 26-02-2006

    koop gewoon een pak mix voor wit brood en neem de ingredienten die op die verpakking erbij staan, danlukt het ook.

  31. Geplaatst door fati aan 03-03-2006

    ja ellouisa die pak verkopen ze niet,, hier in belgie ze verkopen alleen pak van kg bloem, meer kan ik niet vinden aub de juiste recept;alvast danku

  32. Geplaatst door soulfa aan 13-03-2006

    Ik heb deze vaker gemaakt, alleen een ander recept van KP ik zal het recept hier nog wel een keer neerzetten. Bij mij zijn ze heerlijk.

  33. Geplaatst door shomicha 0 aan 13-03-2006

    hoi kan ik je vragen hoeveel stuks het ongeveer zijn??
    nog onwijs bedankt !!!!!

  34. Geplaatst door shomicha 0 aan 14-03-2006

    kan je ook inplaats van rozijnen chocolade doen??
    want ik lus geen rozijnen

  35. Geplaatst door samirac aan 04-04-2006

    ik heb dit gemaakt, het smaakte verrukkelijk, volgende keer zal ik deze ook met chocolade maken, denk dat het ook wel lekker is

  36. Geplaatst door fati aan 07-04-2006

    samira wat voor recepten heb je gedaan?aub groetjes

  37. Geplaatst door Gadiva aan 09-11-2006

    Eerste keer dat ik het ga uitproberen:)

  38. Geplaatst door ghadja aan 12-12-2006

    erg lekker deze booodjes voor als er bezoek is beslama

  39. Geplaatst door oumsara aan 27-04-2007

    sallam allakoem warahamtoellaah, dit zijn de ingredieenten van een pak koopmans voor wit brood,inhoud 500 gram.:

    tarwebloem, gedroogde bakkersgist,zout, bonenmeel,dextrose, emulgator(sojalecithine), amylase,meelverbetermiddel(ascorbinezuur).

    En dit is wat je bijmoet voegen om er brood van te maken:

    325 ml koud water( 3,25 dl)
    25 gram boter of margarine

  40. Geplaatst door boukarfi24 aan 06-10-2008

    je kan ook in plaats van jam honing gebruiken is nog lekkerder een gewoon een hele ei inplaats van een eidooier

  41. Geplaatst door mootje06 aan 13-10-2008

    hallo,

    ik heb een vraagje als je het deeg oprolt dan loop al de puding er uit en krijg je alles vol met puding geen gezicht.

  42. Geplaatst door AmatoAllah aan 22-10-2008

    mootje06 hihihallo,

    ik heb een vraagje als je het deeg oprolt dan loop al de puding er uit en krijg je alles vol met puding geen gezicht.hihihi dat is ’n gooie

  43. Geplaatst door Maryam7 aan 03-12-2008

    assalamu`alaikoem,
    Mijn versie is : 500 gram bloem
    50 gram boter(gesmolten) snufje zout.
    50 gram suiker, 2 geklutste eieren, 15 gram gistkorrels en 200 ml lauwwarme melk, tot een soepeldeeg kneden(of in de broodbakmachine programma:deeg)ongeveer 2 uur laten rijzen(moet minimaal verdubbelt zijn)als vulling gebruik ik custardpudding(poeder kun je in de winkel kopen, die je aanmaakt met melk)en 75 gram geweekte rozijnen(droogdeppen)Verder is het belangrijk om heel rustig te snijden(2cm dikke plakken)na het bakken smeer ik er nog warme abrikozenjam op en bestrooi ik het met cocos.

  44. Geplaatst door naamloos1 aan 12-03-2012

    Ik heb ze gemaakt. De deeg plakte teveel in het begin doordat er zoveel boter in zit. Ik heb er dus een beetje extra bloem ingedaan tot het genoeg was. Gedaan zoals de voorschriften en ze zijn er perfect uitgekomen. Zeker een aanrader. fantastisch zacht. en de volgende dag waren ze nog harstikke zacht en lekker.

    Aanrader! bedankt voor de recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.