Vlees met gedroogde pruimen en amandelen

2005-10-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Traditioneel Marokkaans recept wat ook veel op feesten word geserveerd!

Ingrediënten

  • - Kilo schapenvlees liefst zonder bot.
    - Halve bos mahdanous (peterselie)
    - 2 uien
    - kaneel
    - zout
    - gemberpoeder
    - half zakje saffran
    - suiker
    - halve zak barkok (gedroogde pruimen)
    - wat sesamzaad gebakken
    - amandelen ontveld en gebakken

Werkwijze

Stap1

Je doet in een pan wat olie daar de vlees in en de mahdanous de ui en de kruiden.. Dan zet je hem op vuur en laat je ff aan bakken en doet er wat suiker bij. Dan als goed aangebakken is water erbij en gaar laten worden.. Als nodig is water bij doen..

Vervolgens doe je in een andere pan wat water en de barkouk en suiker en theelepel kaneel en laat je zachtjes staan..

Als het vlees gaar is, doe je het even in de oven zodat hart korstje opkomt, en in de saus van de vlees doe je de pruimen, als klaar is die je marka (saus)  op bord dan de vlees en de pruimen erover heen en versieren met de amandelen en op de pruimen doe je wat sesamzaad!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 17
Beoordeel dit recept

17 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door jdidiya aan 11-11-2005

    Ik maak dit recept heel vaak .
    Het is heel erg lekker.

  2. Geplaatst door nour aan 20-12-2005

    kan je ook gewoon ras-elhanut gebruiken
    safraan

  3. Geplaatst door nour aan 20-12-2005

    ik bedoel ras-elhanut met safraan
    en nog een vraag waarom gebruik je geen
    tomaten

  4. Geplaatst door bollebuik aan 16-01-2006

    Dit vind ik een heerlijk gerecht. Ik heb het gisteren gemaakt alleen doe ik er peper bij en beetje muskaatnoot en een tomaat. De pruimen kook ik ook apart met kaneel, suiker en mazhar.

  5. Geplaatst door bollebuik aan 16-01-2006

    Dit vind ik een heerlijk gerecht. Ik heb het gisteren gemaakt alleen doe ik er peper bij en beetje muskaatnoot en een tomaat. De pruimen kook ik ook apart met kaneel, suiker en mazhar.

  6. Geplaatst door fatoucha aan 25-12-2006

    nee geen tomaat ???? ik doe touma erbij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.