Appelcake gevuld met walnoten
2005-10-10- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- - 2 appels
- 3 eieren
- 150gr. zachte roomboter
- 100gr. suiker
- 150gr. bloem
- 1/2 zakjes bakpoeder
- 50gr. gemalen walnoten
- amandelschaafsel voor de versiering
- abrikozenjam
Werkwijze
Stap1
Schil de appels, snijd ze in plakken.
Verwarm de over op 160 graden, en vet een springvorm goed in met boter.
Mix de boter en suiker tot een crème, voeg eieren 1 voor 1 toe.
Daarna doe je de bloem, bakpoeder en de walnoten erbij.
Meng dit alles goed. Doe dit alles in de springvorm, druk de schijfjes appel op het beslag. Strooi er amandelschaafsel overheen.
Bak de cake 30 tot 40 minuten goudbruin.
Haal m uit de oven en bestrijk de cake met abrikozenjam.
makkelijk en lekker
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sihamkleuter aan 08-10-2005
hee dit recept zocht ik al zo lang!
Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005
als het goed is het net als cake deeg!!
maar ben benieuwt
Geplaatst door soulfa aan 08-10-2005
morgen plaats ik alle recepten.
Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005
we w8 wel op je recepten
Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005
morgen is al vandaag soulfa…we wachten
Geplaatst door soulfa aan 10-10-2005
sorry dames internet deed het vandaag niet, maar ik beloof jullie morgen ochtend staan ze erop.
Geplaatst door miss france aan 11-10-2005
mmmm lekker deze maak ik donderdag…
Geplaatst door miss france aan 19-10-2005
ik heb m gemaakt vandaag en ik moet zeggen heerlijk tbarke Allah 3liek..
Geplaatst door nadia aan 22-10-2005
ziet er heerlijk uit!
Geplaatst door chamch aan 02-11-2005
hoe groot is de springvorm waar je hem in doet?
Geplaatst door soulfa aan 02-11-2005
26 of 28 cm
Geplaatst door Bollebuik aan 19-11-2005
’t Ligt in de oven, ben benieuwd!!
Geplaatst door Bollebuik aan 19-11-2005
’t Is goed gelukt!! Lekker luchtig, alleen doe ik er volgende keer stukjes appel erdoorheen met een beetje kaneel. Dat was het gedacht dat eerst bij me opkwam toen ik een hap nam 😀 Bedankt voor het recept!!
Geplaatst door zilla aan 24-07-2006
Heerlijk! Lekker fris. Nog nooit op deze manier een cake gemaakt. Altijd uit een pak. Maar dit lukt veel beter. Uit een pak zakt hij bij mij altijd in. Bedankt!
Geplaatst door boukarfi24 aan 02-11-2008
heerlijk
Geplaatst door azzedinne aan 26-09-2009
moet er niet iets meer bakpoeder in anders is ie niet zo luchtig of niet?