Harsha koekjes
2005-10-10- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 10m
Ingrediënten
- - 2 eieren
- snufje zout
- 3 etl. suiker
- 1 grote limonade glas melk
- 1/2 limonade glas olie
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanille suiker
- honing
- smid (Griesmeel) * smid op gevoel toevoegen, net zo lang tot je een soepel deeg hebt!
Werkwijze
Stap1
Meng alle ingrediënten met elkaar, voeg smid toe kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit. Snijd er figuurtjes uit.
Bak ze in olie, dompel ze daarna in warme honing.
Klaar simpel en lekker.
Heel makkelijk te maken.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
27 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door hanae aan 07-10-2005
Hmm.. lekker.. !! K ga ze ook een keertje uitproberen.. Heerlijk voor nu in de Ramadan..
Geplaatst door moslima aan 07-10-2005
essalam3aleikom,
wie kan meer marokaans koekjes plaatsen,
ik vind marokaans koekjes heerlijk.
Geplaatst door rabia78 aan 09-10-2005
Ze zien er niet alleen lekker, maar zijn het ook! Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren erg lekker en makkelijk:)
Geplaatst door karima aan 21-10-2005
salaam meid….
hhhhmmmmmmm……die koekjes zijn verukkelijk bezoek kwam bij ons eten en ik en mijn ma gingen die maken….al die vrouwtjes recept vrage;) ahha
super lkkr meid..
ga zo door;)
Geplaatst door sofia aan 22-10-2005
ik heb deze koekjes gisteren gemaakt,me ma vond het helemaal niks toen ik bezig was met kneden enzo maarrr..toen ze klaar waren vondt ma lief ze wel lekker,ze zijn echt lekker maar ook niet moeilijk en ingewikkeld te maken
Geplaatst door sofia aan 22-10-2005
O’ nog eve dit ze zaggen er uit als op de foto hier
Geplaatst door Oemzenjabiel aan 24-10-2005
salaam aleikoum..
soulfi.. hoeveel smid!!? of is t op gevoel tot je die soepele deeg hebt?! en groffe of fijne smid!? inshallah wil ik t morgen maken..
Geplaatst door sofia aan 25-10-2005
ja dat was voor mijn inderdaad ook een gok,ik heb zelf groffe smid gebruikt..ik had niet anders… en op gevoel toegevoegt..tot het inderdaad soepele deeg word
Geplaatst door soulfa aan 25-10-2005
klopt zo moet het ook, gewoon smid toevoegen totdat je een soepel deeg hebt. je kunt zowel groffe als fijne smid gebruiken.
Geplaatst door sofia aan 26-10-2005
soulfa thanks trouwens voor de recept
Geplaatst door sallywoman aan 27-10-2005
ik heb het vandaag ook gemaakt in hartjes vorm.Heb ze nog niet geproefd maar zien er lekker uit.Heb fijne smid gebruikt.skokran soulfa
Geplaatst door fatima88 aan 29-10-2005
hOiii ik heb ze gemaakt ze waren lekker jO en makelijk
Geplaatst door ranja aan 31-10-2005
bij mij waren het baksten geworden…iedereen brak z’n tanden ervan…maar ja ik heb het zoals hierboven aangegeven staat gemaakt…maar helaas….of ik moet het deeg te dun hebben uitgerold…
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 31-10-2005
Ranja, dan heb je teveel griesmeel aan toe gevoegd.
Hoe meer meel, hoe steviger de koekjes…
Geplaatst door soulfa aan 31-10-2005
Het deeg mag niet te hard zijn, het moet een heel soepel deegje zijn.
Geplaatst door hoessam aan 13-12-2005
ER STAAT NIET BIJ HOEVEEL SMID
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 13-12-2005
Hoessam, je moet smid op gevoel toevoegen.
Net zo lang tot je een soepel deeg hebt.
Geplaatst door jamila aan 11-01-2006
He jullie hadden gelijk ze zijn heel lkkr en makkelijk bedankt meid voor dit recept
Geplaatst door asi aan 05-04-2006
Heey soulfa Ik heb geen vormpjes kan je het ook met een kleine glas doen? En gaan ze niet smelte in de olie?
Geplaatst door soulfa aan 25-07-2007
een glas is ook goed. en ze smelten niet.
Geplaatst door chris aan 01-10-2008
Kan iemand mijn mischien vertellen wat smid is?
Geplaatst door Mina20 aan 19-10-2008
Smid=Griesmeel
Geplaatst door yasmina2010 aan 20-07-2012
dames is het die grofe of die fijne smida