Mediterrane groente-vissoep
2005-10-05- Keuken: Marokkaanse, Mediteraanse
- Gang:Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- - 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 rode paprika's
- 3 tenen knoflook , gepeld
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 ansjovisfilets (uit blik), gehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 750 ml visbouillon (van tablet)
- 400 g kabeljauwfilet (of koolvisfilet, diepvries)
- 1/2 pot zwarte olijven zonder pit (a 240 g), in ringetjes
Materialen:
- staafmixer,
- braadslede
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 225 °C. Aubergine, courgette en paprika wassen en in grove stukken snijden. Groenten en knoflook in braadslede leggen en omscheppen met 3 el olie, peper en zout.
Groenten 20 min. in oven roosteren, af en toe omscheppen. Groenten uit oven nemen. In soeppan ansjovis in aanhangende olie laten smelten.
Groenten, tomatenblokjes en kruiden erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Soep nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen in koekenpan bevroren visblokken in 2 el olie in 8 min. gaarbakken, halverwege keren.
Vis bestrooien met zout en peper en elk blok vis in diep bord leggen. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper.
Soep over vis schenken en bestrooien met olijfringetjes.
Mediterrane groente-vissoep
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
5 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door tara29 aan 05-10-2005
dit is een heerlijke gezonde soep!
Geplaatst door nadia aan 14-10-2005
smaakt dat lekker? heb ooit geprobeerd maar was niet lekker
het ziet er wel lekker uit