Tomatensoep met kikkererwten en stokbrood
2005-10-05- Keuken: Marokkaanse, Nederlandse
- Gang:Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 15m
- Klaar in : 30m
Tomatensoep is een soep op basis van tomaten en eventueel andere groenten, gehaktballetjes of rundvlees, croutons, kruiden en/of specerijen. Het bereiden kan op verschillende manieren.
Ingrediënten
- - 2 preien (à 75 g)
- - 2 teentjes knoflook
- - 2 eetlepels olijfolie
- - 1 pak Soup it! tomaat (basissoep voor 1 liter)
- - 1 blik kikkererwten (400 g)
- - 1/2 zakje verse peterselie (à 30 g)
Werkwijze
Stap1
Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten.
Stap2
Soepbasis toevoegen en aan de kook brengen. Intussen kikkererwten laten uitlekken.
Stap3
Erwten door soep roeren en goed doorwarmen. Peterselie fijn knippen.
Stap4
Soep in vier borden scheppen en bestrooien met peterselie.
Serveren met stokbrood.
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door miss france aan 11-10-2005
ik zie spek… dat eten wij niet hoor hihi