Turkse salade met aardappel – Turkse pikante worst en pikante mosselen
2005-10-04- Keuken: Turkse
- Gang:Bijgerecht, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 2
- Bereidingstijd : 15m
Turkse salade met aardappel, Turkse pikante worst en pikante mosselen Bereidingstijd in minuten 15 bereiden
Ingrediënten
- - 1 zakje aardappeldobbeltjes (450 g)
- 1 Turks worstje ( kan je bij de Marokkaanse of Turkse winkel kopen )
- 4 eetlepels pikante sambasaus ( zonder alcohol toevoegingen let goed op ! )
- zout
- 1/2 zakje gemengde sla (200 g)
- 1 bakje garneermix feta en olijven (150 g)
- 1 blikje mosselen in pikante saus (netto 125 g)
Werkwijze
Stap1
Bereiden aardappeldobbeltjes gaar bakken volgens gebruiksaanwijzing. Aardappelblokjes ca. 5 minuten laten afkoelen.
Turkse worst in blokjes snijden en in een pan met olijfolie opbakken. 3 eetlepels sambasaus en aardappels door elkaar scheppen. Met zout op smaak brengen.
Garneermix en mosselen laten uitlekken. Sla met rest van sambasaus mengen en over twee borden verdelen. Aardappelsalade erop scheppen.
Salade garneren met garneermix en mosselen.
Lekker voor mensen die van pittig houden.
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
5 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sihamkleuter aan 05-10-2005
lekker hoor!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-10-2005
mmmmmm….lekker pittig
Geplaatst door imaane911 aan 06-10-2005
dit ga ik zeker proberen 🙂
ziet er echt lekker uit
Geplaatst door Receptenchick aan 16-10-2005
dit ga ik ook uitproberen echt iets voor mij 😀
Geplaatst door karima aan 29-12-2005
eej die turkse worst.. moet k gewoon vragen om turkse worst of heeft het nog een speciaale naam?
Geplaatst door senna aan 30-07-2006
mag ik ook een ander worst gebruiken
Geplaatst door jihane aan 05-09-2006
om welke worst gaat het hier?
Geplaatst door nicjah aan 17-01-2007
hoi lijkt me lekker ook proberen maar samba bedoel je vast en zeker SAMBAL ..ik maak zelf sambal heet en minder heet alleen zou de recept nog eens moeten toevoegen hier bij tajine..en digidaal foto maken dan pas is het beter.suc6 hoe maak je sade lokum turks snoep met honing en poedersuker v buiten …vierkant en zacht is het …lekkerrrrrrrrrr mmmm
Geplaatst door nicjah aan 17-01-2007
sorry digitaal spelling was niet correct he? 😉
Geplaatst door Zahraa aan 16-05-2007
heeft iemand van de turkse zusters het recept van Bruine bonen salade? ook welke bonen daarvoor gebruikt worden (vers,zak, blik, fles) Tashakurlar 🙂