Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen
2005-10-04- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Visbastilla – De Marokkaanse keuken staat bekend om zijn pastilla´s / bastilla. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. Zowel de kip als de Visbastilla worden vaak als hoofdgerecht geserveerd tijdens Marokkaanse bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Deze bastilla is zowel hartig als zoet van smaak, omdat er amandelen, kaneel en suiker in verwerkt worden.
Ingrediënten
- Vulling:
- 500 gram visfilet
- 500 gram garnalen
- 250 gram champignons
- 1 groene en 1 rode paprika
- pakje mihoen
- Marinade
- 1 kesbour
- 1 mehdnouz
- Saffraan
- 2 theelepes Peper
- 1 theelepel Gember
- 1 theelepel Paprikapoeder
- Kl. Beetje Komijn
- Soepkom Olijfolie
- Citroen
- Sambal
- knoflook
- Zout
- 2 visbouillon
- Filodeeg
Werkwijze
Stap1
Gekookt water over de mihoen, 4 min laten weken. Olie, Saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte kesbour en mehdnouz, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes pruttelen, doe er een beetje water bij.
Stap2
Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje. Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt.), hierbij de geroosterde paprika’s die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan.
Stap3
Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus.
Van tevoren alles een beetje uitlaten lekken in een vergiet.
Stap4
Ronde ovenplaat bedekken met bakpapier.
Stap5
Boter smelten. 4 vellen filodeeg over de rand heen hangen, besmeren met boter hierop de mihoen daarboven op de vis Daarboven op de champignons/paprika.
Stap6
Als laatst steeds een deeg over het midden leggen, en het overgebleven deeg onder de bastilla stoppen en bestrijken met boter, zo door gaan totdat het deeg op is, laatste goed bestrijken met boter. Voor een mooi kleurtje kan je de bastilla met eigeel besmeren.
TIP: Koop de duurste filodeeg in karton, niet terug in de vriezer, je kan hem 3 weken in de koeling bewaren. Je kan s’ochtends de bastilla in een dichte zak doen, maar besmeer hem dan s’avonds nog een keer met boter Invriezen kan ook: Maak de bastilla en doe deze met vorm en al in een grote plastic zak. Deze kan dan zo de vriezer in. Oven voorverwarmen op 150 graden en de nog bevroren bastilla kan direct in de oven
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
346 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sihamkleuter aan 04-10-2005
als je van surimi houdt kan je dat er ook bij doen. Of een zak fruit del mari
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 04-10-2005
Precies, je kan varieren.
Ik hou van verse vis. en niet van calamari, inktvisringen.
Maar weer wel van Surimi.
Koken is leuk, je kan varieren met ingredienten, toevoegen of weg laten.
Geplaatst door layla20 aan 04-10-2005
Dit recept van jou heb ik al vaker gemaakt…het is echt super lekker!!!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-10-2005
DAt is fijn om te horen, maar het zal zeker ook aan jouw kookkunsten liggen, en niet alleen aan het recept!
Geplaatst door chamch aan 05-10-2005
Hallo
Ik heb een vraagje.
Gaan de garnalen en de vis filet samen in een steel pannetje? en moeten ze dan op het vuur of gaan ze rauw in de bestilla? Als ze toch op het vuur gaan, hoe lang ongeveer? Ik wil hem insahallah morgen maken.
Nog gefeliciteerd met de site erg mooi. liefs chamch
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-10-2005
Salaam chamch,
De garnalen en de in stukjes gesneden visfilet gaan samen in een steelpannetje. Over de vis gaat een soeplepel of meer vand e marinade.
laat deze even voor 5 minuutjes pruttelen. hoeft niet langer, ze gaan nog de oven in, het is meer om de smaak van de marinade in de vis te krijgen.
Dank je voor je complimentjes, en WELKOM
Geplaatst door ellouisa aan 05-10-2005
Ziet er echt heerlijk uit!! Maar een vraagje hoe lang en op welke temperatuur de oven in?
Geplaatst door ellouisa aan 05-10-2005
Ziet er echt heerlijk uit!! Maar een vraagje hoe lang en op welke temperatuur de oven in?
Geplaatst door sihamkleuter aan 05-10-2005
OHJA BELANGRIJKSTE VERGETEN
VOR JE DE BASTILLA IND EOVEN DOET, KNIP JE VAN BAKPAPIER EEN RONDJE UIT (NET ZO GROT ALS DE BASTILLA EN LEG DIE OP DEBASTILLA. DOE DAN ALIMINIUMFOLIE EROP.
DO EDE BSATILL AIN HET MIDDEN VAN DE OVEN O 230 GRADEN VOOR 20 MINUTEN.
HAAL N A20 MINUTEN DE ALIMINIUFOLIE EN PAKPAPIER ERAF EN LAAT DE BSTILLA IN DE OVEN EENMOOI ROOD KLEURTJE KRIJGEN
Geplaatst door ellouisa aan 05-10-2005
Okee meid en wat bedoel je precies met een ronde ovenplaat? Een springvorm, een lage vorm of echt een bakplaat? En hoe groot is de doorsnede dan, weet je dat?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-10-2005
Je kan de metalen ronde bakplaten bij elke marokaanse huishoudelijke winkle kopen. Als je in de buurt van Utrecht woont, kan je ze op de kanaalstraat kopen.
Geplaatst door ellouisa aan 06-10-2005
Ok meid, bedankt. Ik woon vlakbij Utrecht dus ga daar eens kijken in de Kanaalstraat
Geplaatst door yousra aan 11-10-2005
ik heb het afgelopen zaterdag gemaakt. het was heerlijk! allen was die mihoen te nat in de bastilla weet je misschien hoe het komt? en nog iets hoeveel basitllavellen heb jij gebruikt? ik heb er in totaal 5 gebruikt dus 4 op de bodem zoals je beschreef en 1 bovenop. volgens mij is dit weinig.
bedankt meid en ga zo door!!!
Geplaatst door sihamkleuter aan 11-10-2005
ik gebruik ook iets meer bastilla vellen (weet niet precies hoeveel)
het is heel belangrijk dat je de mihoen goed laat uitlekken. zeker 1 uur!
Geplaatst door yousra aan 11-10-2005
o, dat is het, nee ik heb het ongeveer 10 min laten lekken. dus vandaar denk ik. en hoeveel gram miehoen gebruik jij? ik heb die van 250 gram gekocht! maar ik heb niet alles gebruikt maar iets meer dan de helft.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-10-2005
Ik gebruik het hele pak bladerdeeg.
En de vulling moet helemaal uitgelekt zijn, voordat je de bastilla gaat vullen.
Geplaatst door sihamkleuter aan 11-10-2005
mihoenkan je zelf bepalen hoeveel je gebruikt
de een houdt van veel de ander van weinig!
Geplaatst door Samyrah aan 21-10-2005
Heb je recept vandaag uitgeprobeerd en is gelukt, thx, keep up the good work 😉
Geplaatst door risala aan 22-10-2005
wat is mihoen ? Is dat een soort chinese mie ofzo ?
Geplaatst door sihamkleuter aan 22-10-2005
ja dat is chinese mie. er zijn verschillende soorten, maar di evan de toko (doorzichtige draden) die zijn het beste. Marokaanse slagerijen en turkse winkels verkopen het ook
Geplaatst door risala aan 24-10-2005
ok dank je dan had ik het juist. Heb het ook bij de marokkanen gekocht. Ik heb het ook uitgeprobeert, was lekker van smaak, maar ‘kheb er een beetje teveel bladerdeeg over gedaan. hihi!!!
Geplaatst door Fati7a aan 25-10-2005
Ik heb deze afgelopen vrijdag gemaakt en het was heerlijk. Ik heb er gelijk 2 gemaakt en er bleef niets over!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 26-10-2005
Goed zo, Fati7a! Ik vind het zelf ook heerlijk.
Geplaatst door lela fatima aan 29-03-2006
kheb een vraagje waar kan je marinade kopen?
Geplaatst door sihamkleuter aan 29-03-2006
hoi lela fatima.
marinade bedoelt ze mee de saus.
die mpoet je zelfmaken met alles wat er onder staat:)
Geplaatst door Fati7a aan 28-04-2006
Wat een goed goed recept! Ik word zelfs gevraagd om het voor mensen te maken als er bezoek komt hihi. Echt top, masha’Allah!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-04-2006
Choukran, klopt iedereen die het proeft is er gek op!!
Geplaatst door fatema aan 24-05-2006
heey ik heb een vraagje er staat een soepkom bedoel je mee grote,middel of kleine soepkom.
wil em morge maken:D
Geplaatst door Zohra aan 25-05-2006
Madam Cuisine,ik heb jou gerecht geprobeerd,ik heb pech gehad met de bladerdeeg.
Zohra uit nieuwegein.
Geplaatst door ellouisa aan 25-05-2006
ik ga m morgen proberen madame cuisineeeeeeee wens me succes 😀
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 25-05-2006
Fatema, je moet een middelsoepkom gebruiken.
Zohra: Jammer dat het filodeeg niet geod was.
Ellouisa: Ik hoef jou geen succes te wensen!!! Maar goed: SUCCES!!
Geplaatst door fatema aan 26-05-2006
hey ellouisa en is de visbastilla gelukt?? 😀
Geplaatst door fatema aan 27-05-2006
heey madam cuisin ik heb een vraagje moet je na de mihoen een laag fillodeeg doen en dan de vis en weer een laag enz.
of bedoel je alleen op het eind. dankjewel
Geplaatst door ellouisa aan 27-05-2006
heb m niet meer gemaakt 🙁 Mimoun wilde liever aardappels eten….DUS nou dan maak ik m volgende week…:)
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 27-05-2006
Fatema, nee je moet geen laagjes doen tussen de vulling.
Je kan ook gewoon alles door elkaar mengen en dan in een keer in de vorm doen. en dan alle lappen over de vulling, en dan nog een paar vellen er bovenop om een mooi rondje te krijgen
Geplaatst door fatema aan 27-05-2006
oke dankjewl
maar ik heb em gemaakt hij was heerlijk met z’n drieen opgegeten haha.
mijn complimenten voor deze heerlijke recept.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 29-05-2006
Besa7a!! Hij is zeker heerlijk, ik denk datik het dit weekend weer ga maken, inshallah!!
Geplaatst door ellouisa aan 29-05-2006
nou morgen ga ik m maken, heb net de garnalen en visfilet gekocht (kabeljauw is goed toch??)
Geplaatst door ellouisa aan 31-05-2006
hij was heerlijk hoor, echt een aanrader!!
Geplaatst door jamilagirl aan 13-06-2006
heerlijk ik wil hem ook maken binnen kort maar welke filodeeg in karton koop jij en hoe ziet het eruit en hoeveel vellen gebruik je voor een bastilla
groetjes Jamila
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-06-2006
Je heoft nier per se, die in kartonnen verpakking te kopen, maar die is wel van een betere kwaliteit dan die in een plastice verpakking.
Ik gebruik bijna het hele pak, soms hou ik 1-2 vellen over.
Succes, en eet smakelijk!! BESSE7A!!
Geplaatst door sennar aan 05-09-2006
He madame cuisine,
Ik heb vandaag de visbestilla gemaakt en het recept is erg lekker. Ik heb wel gemerkt dat de filodeeg in kartonnen verpakking veel breekbaarder is dan die ander van de chinees,is dit normaal?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-09-2006
nee, juis niet…
misschien wa het eerder ontdooit en daarna weer ingevroren.
Dan krijg je dat het deeg breekt
Geplaatst door zilla aan 15-09-2006
HEERLIJK!!!! Ondanks dat hij zo enorm groot was (ik had er van alles een kwart meer ingedaan), en ik er een fikse salade bij had gemaakt, bleven mijn kinderen en man nog om nog meer vragen. Het is ook leuk om het te maken.
Geplaatst door Belgica aan 29-09-2006
Bedankt voor het recept!Het ziet er heerlijk uit! Ik zal het toch een keer moeten uitproberen:)
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 02-10-2006
guest, hier is het recept
Geplaatst door esje aan 08-10-2006
echt heerlijk, alleen zeurt mijn man nu om de 3 dagen of ik het wil maken pffffff
Geplaatst door Houriya aan 14-10-2006
Hi Madame cuisine. Ik wil dit recept gaan maken, maar voor de zekerheid, gebruik je de hele kom olie om de marinade te maken?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 20-10-2006
Ja, zeker, ik gebruik een middelgrote soepkom.
Je moet je wel realiseren dat er veel vis en mihoen gemarineerd moet worden.
Je hebt het echt nodig.
Geplaatst door soubai aan 05-11-2006
hier met fadila ik heb hem samen met mijn zusje gemaakt was heerlik nog bedank voor het recept groetjes fadila iut limburg
Geplaatst door soubai aan 05-11-2006
ik ben van plan om hem ook met kip te proberen graag advies van een makkelijk recept groetjes fadila
Geplaatst door sihamkleuter aan 05-11-2006
hee fadila, kipbastilla staat ook op deze site
Geplaatst door soubai aan 07-11-2006
oke bedankt
Geplaatst door Yaminaa aan 15-11-2006
Ik heb afgelopen zondag de visbestilla gemaakt met drie verschillende soorten vis. Nou lust ik zelf geen vis, maar mijn gasten hebben er van genoten. Ik heb mijn moeder als proefkonijn gebruikt, aangezien ik over m’n nek ga zodra ik ook maar een stukje vis richting mijn mond zie gaan. Dankje wel voor het recept schat
Geplaatst door Zakia aan 03-12-2006
ik gebruik dunne vermicelli ipv mihoen, dat maakt de bestilla gevulder.
Geplaatst door Aichatie aan 01-02-2007
Salam alaikum, Ik ga het recept ook proberen te maken.Ik kan nog niet zoveel marokkaans eten maken.Alast bedankt voor het recept.Soukran
Geplaatst door Cindarella aan 08-02-2007
Hmm lekker..Me moeder maakt hem ook zo alleen doet ze er geen champions in. Maar ik ga het zeker proberen als ik tijd heb..
Geplaatst door Yaminaa aan 13-02-2007
Ik heb je visbestilla gemaakt en hij was echt heerlijk. Alleen was het geval dat het aan de zijkant open ging tijdens het bakken, hoe kan dit? Normaal gesproken maak ik de stukjes deeg met bloem en water dicht, maar dit keer heb ik dit met boter gedaan. Zou dit de oorzaak kunnen zijn?
Geplaatst door saadia29 aan 24-02-2007
Heb hem ook van MC gegeten, hij is écht heeeerlijk en nooit eerder zo een lekker gegeten 🙂
PS: Abdel laat je een reactie achter hihi!!!
Geplaatst door sousi aan 25-03-2007
ik wou vragen of je het ook in braouwats kan maken … groetjes sousi
Geplaatst door Rahma aan 31-03-2007
ik ga er zo heeeeeeeeeeeerlijk van genieten inshaAllah
Geplaatst door sabah85 aan 02-04-2007
in welk winkel zijn die filodegen in karton te koop dan? want die ik koop zijn in plastic en die heb je ook in marokkaanse winkels, maar ze worden hard in de oven!
Geplaatst door sabah85 aan 02-04-2007
o ja, en waar is die bakplaat te koop? ik heb alleen ronde bakblik maar die is te klein denk ik?
Geplaatst door Salihaatjuh aan 19-05-2007
Ik heb m ook al gemaakt en de hele familie heeft ervan genoten! ik heb een 9.5 van mn vader gekregen 🙂
Choukran meid voor dit heerlijke recept!
Geplaatst door Salihaatjuh aan 19-05-2007
Ik heb m ook al gemaakt en de hele familie heeft ervan genoten! ik heb een 9.5 van mn vader gekregen 🙂
Choukran meid voor dit heerlijke recept!
Geplaatst door nora_marakchia aan 03-07-2007
hmmmm het ziet er heerlijk uit ga het morgen maken isnha allah, maar ik ga wel zalm, fruit del mari, surimi, en inktvis erbij doen, lekker veel vis 😀
thnx voor de recept!!
Geplaatst door Abdul aan 07-07-2007
buitengewoon!alleen een tip gebruik geen olijfolie, door de hitte kan het namelijk verbranden en sterke smaak geven.je kunt het makkelijk vervangen door margarine of gewoon plantaardigolie. probeer ´t!!
Geplaatst door soulfa aan 25-07-2007
Dit ga ik morgen maken.
Geplaatst door saadia29 aan 09-08-2007
Heb hem paar weken geleden ook gemaakt, delicioussss, alleen had ik hem zonder zeevruchten,daar houden wij hier niet zo van, maar met vele soorten filet.
Geplaatst door saadia29 aan 26-09-2007
Ik ga hem vandaag weer maken, heerlijkkkkk, water loopt me nu al in de mond 🙂
Geplaatst door Amalia aan 26-09-2007
Lieve mensen, waar kan de beste filodeeg halen? Kan ik het ook bij de AlbertHeijn en/of C1000 halen?
Alvast bedankt! Liefs, Amal
Geplaatst door sihamkleuter aan 27-09-2007
Amalia, die van de supermarkt is hier niet geschikt voor, je kan filodeeg (bastilladeeg) bij de tukrse winkels halen of marokkaanse slagers
Geplaatst door Amalia aan 27-09-2007
Sihamkleuter, bedankt voor je reactie! Maar hoe ziet de verpakking eruit van die filodeeg??? en heb je toevallig ook de merk-naam voor me? Alvast bedankt,
Geplaatst door sihamkleuter aan 28-09-2007
Je hebt verschillende merknamen, kan er even niet zo snel op komen. Ze zittenin eenlange plastic rol opgerolt. en sommige hebben ze in een doos. Je kan er ook baklava mee maken. Als het een turkse winkel is kan je vragen naar baklava deeg, en bij de marokkaan naar bastilla deeg, zij wetenje het dan wel aan te wijzen! Succes
Geplaatst door saadia29 aan 01-10-2007
Wederom goed gelukt!
Geplaatst door fati03 aan 04-10-2007
Dag allen, wie kan mij vertellen waar ik de warka in karton kan kopen. Kom veel op de Kanaalstraat maar heb het nog nooit eerder kunnen vinden. Madame Cuisine zou jij aub kunnen aangeven waar ik het kan vinden. 1000x dank!!
Geplaatst door samsam84 aan 16-01-2008
Salaam,
Vraagje wat bedoel je met geroosterde paprika’s???
Geplaatst door kadilin aan 16-01-2008
Asalaam, Geroosterde paprika’s zijn, paprika’s , waarvan je het velletje in de oven of grill laat bruin worden ( kan ook in de olie) je stopt ze in een plastic zak, ongeveer 10 min.,en haalt de velletjes er af. Succes
Geplaatst door samsam84 aan 23-01-2008
Asalaam alaikoem. Dank je wel kadilin. Ik weet hoe je dat maakt dan ja. Ik wist alleen niet zeker of dat bedoeld werd. Omdat de paprika dan zo zacht is
Geplaatst door samsam84 aan 29-01-2008
Ik hou niet van garnalen, kan ik dat gewoon vervangen door inktvis en surimi, hoe maak ik dat dan?
Geplaatst door miss_rif22 aan 01-09-2008
kan ik het driehoekjes van maken en dan invriezen?
Geplaatst door sara38 aan 17-10-2008
om hett pastila een smaak te geven doe je zakje vis kruiden bij
Geplaatst door taourirt aan 20-10-2008
asalaam,kan ik de vis knor weglaten als ik viskruiden gebruik of gaat het samen.wil het morgen proberen,a.u.b zo snel mogelijk reactie
Geplaatst door taourirt aan 20-10-2008
kan ik voor de soepkom die van de marokaanse taus gebruiken rode kom
Geplaatst door DeEnigeEchte aan 22-10-2008
nou ik ben vanplan de bastilla zaterdag te maken inscha’allah, maar 1 vraagje,, ik snap dat mirinade niet echt, kan je uitleggen wat dat precies is en wat er allemaal ingaat? en als je die surimi gebruikt hoeveel ongeveer en moet je dat dan gwn in kleine stukjes snijden??
Alvast bedankt XxX-DeEnigeEchte!
Geplaatst door DeEnigeEchte aan 22-10-2008
en nog 1 vraagje,,? watvoor verschillende vissoorten kan je gebruiken? en moet je die dan ook in een steelpan een beetje voorkoken?
Geplaatst door AmatoAllah aan 29-10-2008
Asalaamo 3alaykom , ik snap het eigenlijk maar half hoe je het klar moet maken , de het is ingewikkeld hoe je het uitlegde MADAME CUISINE ,, het recept ziet er lekker uit , ik ga zeker een kertje uit proberen in cha allah wasalamo 3alaykom
Geplaatst door AmatoAllah aan 29-10-2008
klar oops ik bedoel klaar 🙂
Geplaatst door AmatoAllah aan 29-10-2008
hahaha geldt ook voor kertje 😀 ik bedoel een keertje
Geplaatst door kookprinces aan 29-10-2008
tis een echt lekker recept en de moeite waard om het te proberen en bedankt voor het met ons mee te delen.
Geplaatst door Rachida_2509 aan 31-10-2008
Salam,ziet er lekker uit. ik ga het zeker uit proberen en hopelijk lukt het.
Geplaatst door xchidax aan 04-12-2008
waarom al die marokkaanse termen er tussen door zoals kesbour en mehdnouz? ik weet niet wat dat is..
Geplaatst door paprika aan 19-12-2008
kesbour is koriander en mehdnouz is peterselie
Geplaatst door ummsalman aan 27-01-2009
Op dat pakje van de filodeeg staat dat je het maar 24 uur in de koelkast kunt bewaren…??
Geplaatst door OemIlyas aan 29-01-2009
Salam, ik heb het geprobeerd, nu alleen nog afwachten, t zit nog in de oven…
alleen zie ik nu pas staan dat sihamkleuter zegt dat de filodeeg in karton van de supermarkt hier niet voor geschikt is. en ik heb die juist gebruikt!! ik hoop dat t alsnog gaat lukken! wasalam.
Geplaatst door OemIlyas aan 30-01-2009
Salam, helaas was het te merken dat dat niet het juister filodeeg was ja, gelukkig was het wel lekker, we hebben het helemaal opgegeten!
groetjes.
Geplaatst door asmaegirl aan 02-03-2009
ik heb het ook gemaakt maar op mijn manier veel lekkerder XD
Geplaatst door ummsalman aan 06-04-2009
salaam oe 3alaikoem, ik wil deze vanavond gaan serveren inscha’Allah. Ik kreeg als tip van iemand om 2 zakken zeevruchten(500gr. voor 4 euro) bij de AH te kopen, du sben benieuwd. Verder vroeg ik me af hoe je er bij komt dat die filodeeg 3 weken houdbaar is inde koeling, maar opde verpakking staat 24 uur…?? dat is nogal een verschil vind ik///
Geplaatst door ma3asalaam aan 19-04-2009
wordt met visknor van die boullionblokjes voor vis bedoelt?
Geplaatst door hammoudi aan 20-05-2009
hoi ik had een vraagje is het voor een groote of kleine schaal ik wil het graag uitproberen ik heb het nooit gemaakt dus ik ben benieuwd hihihihi
Geplaatst door saartje2009 aan 28-07-2009
Salaam ik heb hem vandaag gemaakt en het was heerlijk ik hou van calamari en dat heb ik ook er toen bij gedan
Groetjes!
Geplaatst door kokowit aan 08-09-2009
IK GA HET VANDAAG MAKEN, JULLIE HOREN HET WEL.
Geplaatst door sadiye aan 08-09-2009
ok succes 😉
Geplaatst door Mohafid aan 06-10-2009
Dit is echt heerlijk om te eten en nu ga ik het zelf eens maken, jammieeeee zullen me kids ook lekker vinden, thanks voor het receptt!!!
Geplaatst door saidahassan aan 18-10-2009
mm klinkt goed je kan er ook kleintjes
van maken die doen het goed op feesjes en is makkelijke om teeten vald het niet uitelkaar het is wel een hoop werk
ik ben er gek op vis bestila
Geplaatst door saidahassan aan 18-10-2009
kosbar is koriander en madnos is als peterselie en het beste is filodeeg bij de marokaans eslagerij tekoop en je kan het beste stuk of 6 a7 velen beneden en het zelfde aantal filovelen aan de bovenkant gebruiken wel alemaal in smeren met boter met krapstiks smaken ze ook erg lekker
Geplaatst door Mevr. Couse Couse aan 18-10-2009
Ik heb het ook gemaakt!! Echt heerlijk!
Geplaatst door youssra1 aan 20-10-2009
ziet er echt lekker uit ik ga het ook eens uitproberen.
Geplaatst door saidahassan aan 20-11-2009
en de boven kant kun je ook ganeren
met carnalen in de schil ziet er erg mooi uit de boven kant helemaal mee bedeken en besprenkelen met citroen en fijn gesneden peterselie
Geplaatst door saidahassan aan 20-11-2009
aleen kan je de filodeeg echt geen drie weeken bewaren in d ekoelkast mischein net een dag maar dna is de kwaliteid niet zo best meer het lieft gelijk te gebruiken
Geplaatst door koken20 aan 03-03-2010
so 110 commentaren je staat op nummer 1 hihi
Geplaatst door Oum Haroen aan 28-08-2010
Ik heb hem gister gemaakt!! En hij was heeerlijkk. Ik heb een zakje zeevruchten van de ah gebruikt, en een zakje kleine garnaaltjes en visfilet..krijg er watertanden van als ik er aan denk.
Toprecept!
Geplaatst door latifa2727 aan 24-10-2010
kan iemand vertellen wat ik verkeerd heb gedaan. Hoeveel water voeg je eigenlijk toe? en als je de vis bakt, doe je dat alleen met een lepeltje van de marinda en hoelang zet je m op het vuur. Ik heb namelijk de visfilet en de gamba’s samen gedaan in een pannetje en daarna de marinade erbij gedaan. ( moet wel zeggen dat voordat ik er water bij had gedaan deze wel lekker proefde maar nadat ik er water bij heb gedaan was ie zo smaakloos..
help me out!!!
Geplaatst door latifa2727 aan 26-10-2010
ik heb m vandaag weer gemaakt en dit keer wel gelukt, ik ben de fout in gegaan de eerste deer door een glas water toe te voegen. ik heb nu 2 eetlepels water toegevoegd
Geplaatst door fatima98 aan 04-11-2010
hmmmmmmm soo lekker ik gaa het ook maken aleen haha:P
Geplaatst door fatima98 aan 04-11-2010
maar kan je ook geraspte gember in doen?
Geplaatst door syllie aan 31-03-2011
Hallo even een vraagje ziet er heerlijk uit wil hem zaterdag gaan maken voor me viste…maar heb geen ronde ovenplaat kan ik hem ook maken in een rechthoekige ovenschaal?????alvast bedankt!!
Geplaatst door malikatajine aan 14-11-2012
salam allemaal
deze visbestila is echt lekker ik heb zelf ook gemaakt met garnalen heb ik hem gemaakt en hij was heerlijk:)
Geplaatst door Ummmooierd aan 12-04-2016
Hij was echt lekker! Ik heb de helft van jouw receptm zoiezo alle ingredienten , alleen heb ik alles in een pan gedaan met de kruiden en de paprika en de vis bij mekaar, vond ik sneller en makkelijker gaan.