Harira met bruine linzen

2005-10-04
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 15:05 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200 g bruine linzen
    500 g lamsbout zonder been
    1 ui
    750 g tomaten of 2 blikjes gepelde tomaten (nettogewicht 400 g)
    3 eetlepels olie
    2 theelepels vers gemalen zwarte peper
    2 theelepels paprikapoeder
    1 envelopje saffraandraadjes
    zout
    8 eetlepels fijngeknipte peterselie
    1 eetlepel fijngeknipte verse koriander
    4 eetlepels fijngeknipte bladselderij
    1 bouillontablet
    1 blikje tomatenpuree
    500 g fijne vermicelli
    eventueel 1 blikje kikkererwten van circa 400 g
    circa 100 g bloem

Werkwijze

Stap1

Was de linzen, laat ze tijdens de voorbereiding even in koud water weken.

Snijd het vlees in stukken. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Schenk de olie in een grote soeppan en bak hierin op hoog vuur het vlees met de ui, peper, paprikapoeder, saffraan en wat zout circa 5 minuten. Voeg de tomaten, de koriander, de peterselie, de bladselderij, de (afgegoten) linzen, het bouillontablet en ruim 2 liter water toe.

Breng het vocht aan de kook en laat de soep zachtjes 1 - 1¼ uur koken tot het vlees en de linzen gaar zijn. Voeg de tomatenpuree en de vermicelli toe.

Maak van de bloem en ¼ liter water een papje en bind hiermee al roerend de soep.

Laat de soep nog 5 minuten koken. (Desgewenst met de kikkererwten.)

Proef of er zout of peper bij moet.

Serveer met Marokkaans brood.

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Ilhame aan 12-11-2006

    Ik ga het proberen 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.