Choco cocos cake

2015-06-13
  • Opbrengst : 1
  • Bereidingstijd : 40m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar in : 1:20 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 150 gram meel
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theeglas suiker
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 5 eetlepels olie
  • 5 eetlepels melk
  • 4 eetlepels cacaopoeder & zakje bakpoeder
  • Cocos beslag:
  • 1 kommetje kokos
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • Water suiker mengsel:
  • 1 glas suiker
  • 1 glas water (maakt niet uit wat voor inhoud het heeft als het maar dezelfde inhoud heeft)

Werkwijze

Stap1

Doe in een kom de eieren, vanille suiker en de suiker. Mix dit zeker 10 minuten lang. Voeg vervolgens de boter en de olie eraan toe en mix dit weer. Vervolgens voeg je de melk er ook aan toe. Tenslotte voeg je de cacaopoeder en het zakje bakpoeder eraan toe en dit mixen. En als laatste de bloem er doorheen mixen.

Stap2

Bekleed je bakvorm en doe je cakebeslag erin. Doe in een aparte kom de eieren, kokos en de suiker en mix dit. Doe dit in een spuitzak en spuit dit op je cakebeslag. Dit stop je in een voorverwarmde oven voor ong. 30 minuten op 180 graden!

Stap3

Ondertussen kook je de suiker met het water en als de cake uit de oven komt erover heen doen en strooi er kokos overheen! Laat dit goed afkoelen! Bsaha wa raha.

Deel dit recept met anderen

De lekkerste recepten voor elke gelegenheid...

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.