Soesjes

2015-06-04
  • Opbrengst : 15
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 75 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • Chocolade
  • Geraspte kokos

Werkwijze

Stap1

Doe in een steelpan de melk en de roomboter. En laat dit staan totdat het boter is gesmolten. Zet je vuur nu wat lager. Voeg er dan je bloem aan toe en meng dit erdoor heen totdat je er een bal van kan vormen. Laat dit 10 minuten afkoelen en voeg er daarna 3 eieren aan toe. Het mengsel moet niet net zo dun als cakebeslag zijn maar het is best dikjes..

Stap2

Doe het deegmengsel in je spuitzak en spuit op je bekleede bakplaat met bakpapier rondjes (grootte mag jezelf weten). Als je ze in de ovenstopt mag je het eerste halfuur zeker niet je oven opdoen. Je rondjes lijken misschien wel een beetje slap maar in de oven wordt het groter en ronder. Oven moet op ongeveer 175 graden staan totdat het een mooie goudbruine kleur heeft. Laat je soesjes volledig afkoelen.

Stap3

Smelt chocolade au bain marie en leg de soesjes op een rooster. Smeer op de bovenkant van de soesjes chocola op en laat dit goed hard worden.

Stap4

Bereid je slagroom volgens de bereidingswijze dat staat aangegeven op het pak of koop gewoon een spuitbus met slagroom hhhh. Klop dit en doe het in een spuitzak Daarna spuit je je slagroom in je soesje en laat je dit weer goed hard worden in de koelkast. Bsaha wa raha

Deel dit recept met anderen

De lekkerste recepten voor elke gelegenheid...

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Recept categorie: , ,
Ingrediënten: , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.