Traditionele Marokkaanse Harira Soep
2024-12-24- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6 porties
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 60m
- Klaar in : 1m
Traditionele Marokkaanse Harira Soep is een van de meest geliefde gerechten uit de Marokkaanse keuken. Het staat symbool voor warmte, gezelligheid en gastvrijheid. Deze hartige soep, vol voedzame ingrediënten, is vooral populair tijdens de Ramadan maar wordt het hele jaar door gewaardeerd. Linzen, kikkererwten, tomaten en specerijen zoals kurkuma, kaneel en gember zorgen samen voor een rijke smaakbeleving.
Harira is meer dan een gerecht; het brengt families en vrienden samen rond de eettafel. Vaak wordt het geserveerd met dadels en chebakia, zoete sesamkoekjes. Deze combinatie maakt het een complete en bevredigende maaltijd. Daarnaast biedt de soep een heerlijke smaak en veel gezonde voedingsstoffen.
Met dit recept maak je eenvoudig een authentieke Traditionele Marokkaanse Harira Soep. Proef de unieke smaken en ervaar de charme van de Marokkaanse keuken!
Ingrediënten
- 200 g kikkererwten (gedroogd of uit blik)
- 100 g linzen
- 150 g lamsvlees, in kleine blokjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 g tomaten, gepureerd
- 2 el tomatenpuree
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 1 bos koriander, fijngehakt
- 1 bos peterselie, fijngehakt
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl kaneel
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 1 liter water
- 50 g vermicelli
Werkwijze
Stap1
Voorbereiding kikkererwten: Laat de gedroogde kikkererwten een nacht weken. Spoel ze af en kook ze 1 uur tot ze zacht zijn, of gebruik kikkererwten uit blik (spoel ze goed af).
Stap2
Basis van de soep: Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak het lamsvlees, de ui en knoflook tot ze lichtbruin zijn. Voeg kurkuma, gemberpoeder, kaneel en paprikapoeder toe en roer goed.
Stap3
Toevoegen van groenten: Voeg de gepureerde tomaten, tomatenpuree, bleekselderij, koriander en peterselie toe. Roer en laat 5 minuten sudderen.
Stap4
Linzen en kikkererwten: Voeg de linzen, gekookte kikkererwten en water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes koken.
Stap5
Vermicelli toevoegen: Voeg de vermicelli toe in de laatste 10 minuten van de kooktijd en roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.
Stap6
Serveren: Serveer de Harira warm, gegarneerd met extra koriander en vergezeld van dadels of chebakia.
Serveertip:
Serveer deze Harira soep met verse citroenschijfjes en traditioneel Marokkaans brood voor een authentieke maaltijd.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Eiwitten
8 g -
Vetten
7 g -
Koolhydraten
23 g