Traditionele Marokkaanse Harira Soep

2024-12-24
  • Porties : 6 porties
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 60m
  • Klaar in : 1m
Beoordeel dit recept:

Traditionele Marokkaanse Harira Soep is een van de meest geliefde gerechten uit de Marokkaanse keuken. Het staat symbool voor warmte, gezelligheid en gastvrijheid. Deze hartige soep, vol voedzame ingrediënten, is vooral populair tijdens de Ramadan maar wordt het hele jaar door gewaardeerd. Linzen, kikkererwten, tomaten en specerijen zoals kurkuma, kaneel en gember zorgen samen voor een rijke smaakbeleving.

Harira is meer dan een gerecht; het brengt families en vrienden samen rond de eettafel. Vaak wordt het geserveerd met dadels en chebakia, zoete sesamkoekjes. Deze combinatie maakt het een complete en bevredigende maaltijd. Daarnaast biedt de soep een heerlijke smaak en veel gezonde voedingsstoffen.

Met dit recept maak je eenvoudig een authentieke Traditionele Marokkaanse Harira Soep. Proef de unieke smaken en ervaar de charme van de Marokkaanse keuken!

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (gedroogd of uit blik)
  • 100 g linzen
  • 150 g lamsvlees, in kleine blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g tomaten, gepureerd
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 bos koriander, fijngehakt
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 1 liter water
  • 50 g vermicelli

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding kikkererwten: Laat de gedroogde kikkererwten een nacht weken. Spoel ze af en kook ze 1 uur tot ze zacht zijn, of gebruik kikkererwten uit blik (spoel ze goed af).

Stap2

Basis van de soep: Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak het lamsvlees, de ui en knoflook tot ze lichtbruin zijn. Voeg kurkuma, gemberpoeder, kaneel en paprikapoeder toe en roer goed.

Stap3

Toevoegen van groenten: Voeg de gepureerde tomaten, tomatenpuree, bleekselderij, koriander en peterselie toe. Roer en laat 5 minuten sudderen.

Stap4

Linzen en kikkererwten: Voeg de linzen, gekookte kikkererwten en water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes koken.

Stap5

Vermicelli toevoegen: Voeg de vermicelli toe in de laatste 10 minuten van de kooktijd en roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.

Stap6

Serveren: Serveer de Harira warm, gegarneerd met extra koriander en vergezeld van dadels of chebakia.

Serveertip:
Serveer deze Harira soep met verse citroenschijfjes en traditioneel Marokkaans brood voor een authentieke maaltijd.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Eiwitten

    8 g
  • Vetten

    7 g
  • Koolhydraten

    23 g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.