Italiaanse pizza met zeevruchten

2024-12-05
  • Opbrengst : 1 grote pizza
  • Porties : p personen
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar in : 35m
Beoordeel dit recept:

Een Italiaanse pizza met zeevruchten is een heerlijke combinatie van knapperige bodem, romige saus en een rijke variatie aan verse zeevruchten zoals garnalen, mosselen en inktvis. Deze pizza, geïnspireerd door de authentieke smaken van de Italiaanse kust, brengt een vleugje mediterrane sfeer naar je tafel. De focus ligt op de frisheid en kwaliteit van de ingrediënten, waarmee je een restaurantwaardige maaltijd thuis kunt bereiden. Serveer deze pizza tijdens een speciale gelegenheid of een gezellig diner met familie en vrienden. In deze blog ontdek je niet alleen het recept, maar ook enkele handige tips om het perfect te bereiden. Vergeet niet een glas verfrissende limonade erbij te serveren voor de ultieme beleving. Pizza met zeevruchten staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt wereldwijd geprezen als een culinaire traktatie.

Ingrediënten

  • 400 g pizzadeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 150 g tomatensaus
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 100 g gekookte garnalen
  • 100 g mosselen (voorgekookt en uit de schelp)
  • 100 g inktvisringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)
  • Verse basilicumblaadjes (voor garnering)
  • Zout en peper naar smaak

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap2

Deeg uitrollen: Rol het pizzadeeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een dunne, ronde vorm. Plaats het deeg op de bakplaat.

Stap3

Basis aanbrengen: Bestrijk het deeg gelijkmatig met tomatensaus en strooi er een beetje zout en peper over.

Stap4

Beleggen: Verdeel de mozzarella over de saus. Voeg vervolgens de garnalen, mosselen en inktvisringen toe. Strooi de knoflook, oregano en eventueel chilivlokken over de zeevruchten.

Stap5

Bakken: Besprenkel de pizza met olijfolie en bak 12-15 minuten in de oven, of totdat de korst goudbruin is en de kaas gesmolten.

Stap6

Afwerking: Haal de pizza uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes. Snijd in stukken en serveer direct.

Serveer tip: Serveer deze Italiaanse pizza met zeevruchten warm met een frisse groene salade en een glas limonade.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Eiwitten

    25 g
  • Koolhydraten

    40 g
  • Vet

    15 g
  • Calorieën

    350 kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.