Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

2024-12-02
  • Opbrengst : 4-5 porties
  • Porties : 4-5
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar in : 45m
Beoordeel dit recept:

Visgehaktballetjes in tomatensaus zijn een klassiek Marokkaans gerecht, perfect voor liefhebbers van smaakvolle en gezonde maaltijden. Bereid in een traditionele tajine, combineert dit recept zachte visballetjes met een rijke, kruidige tomatensaus. De tajine zorgt ervoor dat de smaken diep doordringen en dat het gerecht sappig blijft. Dit gerecht, rijk aan specerijen en eenvoudige ingrediënten, is een favoriet in veel Marokkaanse keukens. Serveer het met vers gebakken brood om de saus op te deppen. Geniet van deze authentieke culinaire ervaring!

Ingrediënten

  • 500 gram witvisfilet (zoals kabeljauw of heek)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 1 bosje koriander (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (geraspt)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 rijpe tomaten (geraspt)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rood pepertje (optioneel, fijngehakt)
  • 250 ml water

Werkwijze

Stap1

Maak de visgehaktballetjes

1- Hak de witvis fijn of gebruik een keukenmachine.
2- Meng de vis met het ei, paneermeel, peterselie, koriander, knoflook, paprikapoeder, komijn, kurkuma, zout, en peper.
3- Rol het mengsel tot kleine balletjes en zet ze apart.

Stap2

Bereid de tomatensaus

1- Verhit olijfolie in een tajine.
2- Voeg de geraspte tomaten, tomatenpuree, suiker, paprikapoeder, komijnpoeder, en kurkuma toe.
3- Roer goed en laat 5 minuten sudderen.

Stap3

Koken in de tajine

1- Voeg het water toe aan de saus en breng aan de kook.
2- Leg de visgehaktballetjes voorzichtig in de saus.
3- Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken, met de deksel op de tajine, tot de saus is ingedikt en de visballetjes gaar zijn.

Stap4

Serveren

1- Serveer de tajine met warm Marokkaans brood om de saus op te dippen.
2- Optioneel: garneer met extra koriander.

Serveertip

Serveer deze tajine met versgebakken Marokkaans brood en een frisse salade van tomaten en komkommer. Voeg eventueel schijfjes citroen toe voor een extra frisse smaak.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Eiwitten

    35g
  • Koolhydraten

    15g
  • Vetten

    12g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.