Koksmutsjes

2015-05-16
  • Opbrengst : 20 stuks
Beoordeel dit recept:

Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂  Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar keuze nemen. Ik had zowel een muffinbakplaat als losse siliconen vormpjes gebruikt, die losse vormpjes werken eigenlijk het beste vond ik. Je haalt de broodjes daar heel makkelijk uit.

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 55 gr gesmolten boter
  • 1 ei
  • Ongeveer 250 ml lauwwarme melk
  • Vulling:
  • Chocolade naar keuze in kleine stukjes

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met bakpoeders, poedersuiker en vanillesuiker. Voeg het ei en de boter toe en meng erdoor. Doe dan het snufje zout erbij. Meng tenslotte de melk beetje bij beetje erdoor en kneed tot je een samenhangend deeg kunt vormen. Kneed ongeveer 15 minuten (met hand of in een machine). Het moet een zacht en soepel deeg worden. Laat een uur rijzen.

Stap2

Verdeel dan in vier stukken en maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot. Druk elk bolletje plat en vouw er een stukje chocolade in. Vouw dicht en druk de randjes goed aan. Rol in je handen tot een mooi bolletje. Leg in elk vormpje 3 van deze bolletjes en laat een half uur rijzen.

Stap3

Bestrijk dan met een mengsel van eigeel en een paar druppels melk en bak ze op 220 graden (hete lucht 200 graden) voor 10-15 minuten. Haal ze uit de vorm en versier met gesmolten chocolade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.