Aardappel hashoe voor je rijst

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit recept is voor aardappel hashoe (vulling).
    Wat heb je nodig?
    - 2 uien fijn gehakt
    - 6 medium aardappelen. in blokjes
    - 1 kop zwarte of witte rozijnen
    - snufje kardemom poeder
    - 1/5 schepje kaneel
    - 1/4 schepje curry of kerrie masala hind.
    - snufje kurkuma
    - snufje zwarte peper
    - 1/5 schepje zout

Werkwijze

Stap1

Doe de aardappel blokjes in de olie en frituur het (je mag het ook om en om bakken maar dat duurt mij te lang en het wordt niet zo mooi als dat je het frituurt).

Laat ze uitlekken op keuken papier. Bak de gehakte ui in wat olie tot het licht bruin is. Doe het vuur laag en doe alle kruiden erbij roer het door en doe nu de rozijnen en aardappel erbij. Roer alles even om zodat alles goed bedekt is. Roer bak het nog even voor 5 min zonder de aardappel kapot te maken.

En klaar!

Masalama
sam

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door soulfa aan 20-10-2005

    Dit ga ik zeker een keer maken.

  2. Geplaatst door karima aan 21-10-2005

    misschien rare vraag…

    maar wat is hashoe?

  3. Geplaatst door ummadam aan 21-10-2005

    in arabiese landen gebruiken ze de naam hashoe als het over een vulling gaat……of gewoon iets wat door elkaar is gemixt.
    ik heb ooit eens begrepen dat het in andere landen iets anders betekent wat ik liever hier niet vertel…….

  4. Geplaatst door Yaminaa aan 04-11-2006

    Ziet er lekker uit

  5. Geplaatst door sadiye aan 16-11-2008

    hmm heerlijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.